Economie

Partnerbijdrage

Wat is belangrijk bij het renoveren van je trap?

Eens in de zoveel jaar moet je eraan geloven: je trap is toe aan een renovatie. Een trap is een onderdeel van je huis dat vaak gebruikt wordt. We kunnen niet voorkomen dat hij in de loop van de tijd slijt. Een trap is vaak het eerste wat je ziet wanneer je een huis binnenkomt. Staat jouw trap in de woonkamer? Dan springt hij helemaal in het oog. Zonde dus om lang te wachten met de renovatie van jouw trap. Met een renovatie maak je van jouw trap namelijk weer het middelpunt van het huis.


Leestijd: 2 minuten

Wat is belangrijk bij het renoveren van je trap?
Wat is belangrijk bij het renoveren van je trap?

Experts kunnen je goed informeren over welke trap het beste bij jouw wensen en interieur past. Maar hoe gaat zo’n traprenovatie precies in zijn werk? In dit artikel brengen we je op de hoogte van alles wat je moet weten over een traprenovatie.

Het renoveren van je trap is niet alleen goed om de esthetische waarde omhoog te halen, maar is ook veilig. Wanneer traptreden slijten kunnen ze namelijk gladder worden, waardoor je er makkelijker over uitglijdt. Je loopt het risico om te vallen wanneer je een keer met te gladde schoenen of sokken aan naar beneden gaat. Bij een traprenovatie zorgt de expert ervoor dat je trap nog veiliger wordt. Hij kan je het beste advies geven over de aanpassingen die je trap nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan treden met een hoge antislipwaarde, of extra verlichting langs de traptreden waardoor je ook in het donker minder risico loopt op een misstap.

Wanneer je je trap renoveert kun je goed nadenken over welke soort trap het beste bij jouw wensen past. Je hebt de keuze uit verschillende materialen en ontwerpen. Bij een houten traprenovatie wordt de bestaande trap bijvoorbeeld bekleed met massief houten overzettreden. Hout is de laatste jaren erg populair. Het is ook een veelzijdig materiaal, die door een afwerking met beits of een wash een uniek karakter kan krijgen. De overzettreden zorgen ervoor dat je je oude trap gemakkelijk opknapt zonder dat je een heel nieuwe trap hoeft te plaatsen.

Ook is het mogelijk je trap te bekleden met PVC. Met dit relatief voordelige materiaal kun je je trap gemakkelijk een nieuwe look geven. Bij een PVC traprenovatie wordt er gebruik gemaakt van overzettreden. Ze zijn kras- en slijtvast, waardoor ze een lange tijd meegaan. Als je kiest voor een PVC traprenovatie is het van belang dat de temperatuur niet te veel schommelt. Bij warmte kan PVC namelijk uitzetten. Raadpleeg altijd een expert wanneer je nadenkt over een traprenovatie. Hij kan je voorzien van het beste advies en weet welk materiaal het beste is voor jouw trap.