Economie

Partnerbijdrage

Wat te doen bij plotselinge glasschade?

Heerlijk, zomervakantie. Vanaf het terras kijk je glimlachend toe hoe de kinderen genieten in het zwembadje. Dan hoor je de bel. Je loopt naar de voordeur en doet hem open. De tussendeur denkt ‘hè, wat een tocht’ en slaat met een harde klap dicht. Rinkeldekinkel, daar valt de ruit pardoes uit de deur. Je gooit de voordeur dicht en ziet dat er gelukkig niemand in de buurt is. Zelfs de hond niet. Opgelucht haal je adem. Maar wat nu?


Leestijd: 2 minuten

Wat te doen bij plotselinge glasschade?
Wat te doen bij plotselinge glasschade?

De kinderen komen naar binnen gerend. Vanuit de gang roep je ze toe om terug naar buiten te gaan, de hond mee te nemen en de achterdeur dicht te doen. Zelf loop je om, om in de schuur een bezem en blik en veger te pakken. Je veegt de scherven bij elkaar en doet ze met het blik in een emmer. In de deur steken nog vervaarlijke stukken glas uit. Ze hangen er wat los in, dus je durft ze zelf niet uit de deur te pakken. Wat als er één van boven naar beneden valt? Je rilt bij de gedachte.

Herkenbaar? Zo gaat het vaak natuurlijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het gebeurt ook altijd als het niet uitkomt. En dan sta je daar. Er moet terstond iets gebeuren, want die deur kun je zo niet laten. Zelf met de scherven aan de slag is gevaarlijk. In dit voorbeeld is er sprake van een tussendeur met enkel glas. Dat komt nog vaak voor, zeker in wat oudere huizen, gebouwd in een periode dat isolatie nog niet zo ‘hot’ was als nu.

Tegenwoordig zijn ook binnendeuren vaak voorzien van speciaal glas; isolatieglas of veiligheidsglas, juist om dit soort ongelukjes te voorkomen. En om te isoleren natuurlijk, want een gang is toch vaak een wat koudere plaats in huis. Nou kan ook zo’n ruit kapot natuurlijk, maar niet zo gauw. En zeker veiligheidsglas valt niet in grote scherven uiteen. Dat wordt verijdeld door een speciale coating die tussen de glasplaten is aangebracht.

Als je ineens met glasschade komt te zitten, moet en wil je snel handelen. Dat glas moet vervangen worden, als het even kan vandaag nog. Dát is iets dat vandaag de dag vrijwel nooit meer kan. Alles is maatwerk. Enkel glas konden glaszetters vroeger nog wel eens op maat snijden, maar bij het moderne glas van tegenwoordig is dat niet meer mogelijk. Natuurlijk wordt er wél voor een tussenoplossing verzorgd! Je hoeft niet met een gevaarlijke situatie te blijven zitten.

Daar zeg je wat: een glaszetter… Waar vind je een goeie? Iemand die er snel is ook en je niet het vel over de oren haalt. Je snapt dat het geld gaat kosten, maar je wilt wel een eerlijk kostenplaatje. Kijk je op internet, dan word je overspoeld door aanbieders. Maar wat is een goede glaszetter? En wie is betrouwbaar? Om onze klanten daarbij te helpen hebben we Glasprobleem Kwijt opgezet. Via dit platform kun jij snel en simpel een lokale glaszetter vinden, die wij al uitgebreid gescreend hebben volgens het VEBS-principe: vakkundigheid, ervaring, betrouwbaarheid, servicegerichtheid.

Op die manier kunnen we al onze klanten door heel het land helpen aan een goede glaszetter en kunnen we dus ook jou koppelen aan een glasservice in jouw regio. Dat is wat je wilt: een goede, betrouwbare glaszetter die je snel kan komen helpen en meedenkt over de beste oplossing. In het voorbeeld van hierboven zal onze specialist waarschijnlijk veiligheidsglas aanraden. Geen overbodige luxe toch?