Economie

Partnerbijdrage

Wat zijn de baankansen met een MBA opleiding in Nederland en het buitenland?

Een MBA opleiding na het volgen van een bacheloropleiding biedt alle gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen. Deze opleiding richt zich onder meer op het verdiepen van kennis binnen een specifiek vakgebied en op de ontwikkeling van academische vaardigheden. Deze mastertitel kent een hoge waardering en biedt zowel kansen op de Nederlandse als op de internationale arbeidsmarkt. Ontdek hier welke baankansen er voor je zijn met deze masteropleiding. Wil je deze opleiding volgen dan dien je over een afgeronde hbo-bachelor of academische opleiding te beschikken. Het is ook mogelijk een 21+ toets af te leggen.


Leestijd: 1 minuut

Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk
Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk

Business administration is een masteropleiding die je veel meer mogelijkheden biedt dan een bacheloropleiding. De baankansen zijn groter omdat je praktische vaardigheden als het ware combineert met analytische bekwaamheid. De brede opleiding kent een hoge waardering in het Nederlandse bedrijfsleven waar behoefte is aan professionals die praktijk en analyse met elkaar combineren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om als marketing director aan de slag te gaan of om als sales director of marketing manager te werken. Ook beroepen als accountmanager, financieel manager en beleidsmedewerker komen in zicht als je deze masteropleiding hebt afgerond. Zo zijn er in Nederland nog veel meer beroepen toegankelijk met deze opleiding, zoals area director en marktonderzoeker. Bovendien voorziet deze opleiding eveneens in de mogelijkheid om als ondernemer te starten. Dat geldt overigens voor meerdere opleidingen binnen bepaalde vakgebieden.

De masteropleiding biedt verschillende specialisaties, waarmee je voor jezelf meer internationale baankansen creëert. Je kan met de opleiding en de specialisatie business innovation management bijvoorbeeld bij een multinational aan de slag. Bovendien voorziet deze opleiding in een internationaal erkende titel. Dat vergroot op zich uiteraard al de baankansen in het buitenland. Het is ook niet voor niets dat deze opleiding niet alleen in Nederland beschikbaar is, maar ook in het buitenland. Bij het maken van een keuze voor een specialisatie is het altijd mogelijk om op het internationale karakter te letten. Dat is aan te raden als je voorkeur uitgaat naar het werken in het buitenland als je de opleiding hebt afgerond. Let bijvoorbeeld op of de leerstof niet alleen op Nederland gericht is, maar een internationaal karakter heeft. Zo maak je de juiste keuze voor een specialisatie.