Economie

Partnerbijdrage

Wat zijn de beste koffiebonen van 2022? 

Hoe geavanceerd het zetapparaat ook is, hoe verfijnd de zettechniek ook is, een goede kop koffie begint en eindigt met goede koffiebonen. In dit artikel hebben we de allerbeste soorten genoemd zodat je weet welke koffiebonen kopen je het beste kunt doen.


Leestijd: 2 minuten

Wat zijn de beste koffiebonen van 2022? 
Wat zijn de beste koffiebonen van 2022? 

Er zijn verschillende redenen waarom Kicking Horse een naam is die de moeite waard is om te weten: het wordt in veel supermarkten verkocht, biedt een verscheidenheid aan melanges, en het merk legt uitstekend uit hoe elke koffie smaakt en welke brouwmethoden moeten worden gebruikt. Van de drie dark roasts van het merk raden we Kick Ass aan. Het heeft de typische rokerigheid waar liefhebbers van dark roast naar op zoek zijn, vergelijkbaar met een Frans of Italiaans gebraad, en een aardse nasmaak en mondgevoel. Het aroma heeft zoetere elementen zoals vanille en chocolade om elke slok complexiteit te geven.

Het is onmogelijk om echt de beste koffie te kiezen. Sommige mensen geven de voorkeur aan donkere braadstukken, anderen geven de voorkeur aan licht. Soms hangt het af van de brouwmethode of de waar voor je geld. Maar Stumptown is al tientallen jaren een allround favoriet aan de top van het koffiespel. Het merk heeft veel melanges die onze beste algemene plek verdienen, maar we kozen voor Holler Mountain omdat het een sterke smaak heeft met een brede aantrekkingskracht. Het is gemakkelijk te drinken als je dagelijkse portie infuuskoffie zonder er moe van te worden. Holler Mountain is ook geschikt voor verschillende brouwmethoden, waaronder espresso en overgieten.

De slogan van Death Wish is 'The World's Strongest Coffee' en met twee tot vier keer zoveel cafeïne als een gewone kop koffie maakt het bedrijf een overtuigende zaak. Maar deze bonen zouden je niet moeten afschrikken. Death Wish is een van de meest beoordeelde en hoogst gewaardeerde koffiemerken online. Hoewel klanten dol zijn op de toename van energie en concentratie die Death Wish met zich meebrengt, blijven ze het kopen vanwege de smaak. Voor zo'n hoog cafeïnegehalte is de smaak verrassend zacht, vol met hints van donkere chocolade en kersen. Dit product is aan de duurdere kant, maar aangezien je maar één kopje nodig hebt om de dag door te komen, is de prijs in evenwicht.

Alle soorten gearomatiseerde koffie zijn tegenwoordig verkrijgbaar. Er is de seizoensgekte voor pompoenkruiden of de altijd betrouwbare Franse vanilleroute. Een andere populaire gearomatiseerde variëteit is hazelnoot, waar SF Bay Coffee hier een heerlijke draai aan geeft met zijn hazelnootcrème. Alleen al het horen van de proefnotities is watertanden: geroosterde hazelnoot, kaneel en Madagascar vanille. Dit gebraad is bestempeld als medium-light, dus de smaken zijn subtiel en toch merkbaar bij elke slok. Er zijn echter een paar nadelen op te merken. Ten eerste dat de koffie doorgaans in één maat wordt verkocht en ten tweede dat er wat kunstmatige smaakstoffen in zitten.