Economie

Partnerbijdrage

Wat zijn de beste merken van motorkleding?

Motorrijder zijn is meer dan alleen de motor. Er wordt enorm veel onderzoek en ontwikkeling gedaan, niet alleen naar de tweewielers waarop we rijden, maar ook naar de beschermende motorkleding die we dragen. Er zijn tientallen reguliere motorkledingmerken die kleding maken van leer en textiel. Sommige van de goedkoopste zijn niet de moeite waard, maar de beste bedrijven innoveren voortdurend en brengen nieuwe producten op de markt, vaak met draagbare technologie, om het rijden veiliger te maken en het risico op ernstig letsel bij een ongeval te verkleinen. Motorkleding kopen van deze merken raden we daarom zeker aan.


Leestijd: 2 minuten

Wat zijn de beste merken van motorkleding?
Wat zijn de beste merken van motorkleding?

Het in 1995 opgerichte Nederlandse bedrijf Rev'It! zijn weer een nieuwe pretendent voor de Italiaanse dominantie van hoogwaardige motorkleding. Ze begonnen als een mid-market-optie, die het midden vulden tussen de goedkope en smerige dingen die de markt in de jaren negentig verspreidden en de dure dingen van Dainese en dergelijke. Oorspronkelijk net verkocht in de Benelux, Rev'It! ging de uitdaging aan om het in 2002 in Amerika te maken en deed in 2008 mee aan de MotoGP, samen met de Franse rijder Randy de Puniet. Sindsdien is het bedrijf steeds sterker geworden, heeft het talloze designprijzen gewonnen en collecties gecreëerd in samenwerking met motorfabrikanten, waaronder Ducati en Yamaha.

Het is redelijk om te zeggen dat Alpinestars een van de 'grote twee' leerfabrikanten van Italië is. Overigens behoren ze, samen met Dainese, vrijwel zeker tot de twee grootste fabrikanten ter wereld. Opgericht in 1963, in Asolo, Noord-Italië, komt de naam van het bedrijf voort uit hun begin als fabrikant van ski- en bergschoenen. De naam is een Engelse vertaling van Stella Alpina, de bergbloemen die groeiden rond het hoofdkwartier van het jonge bedrijf in de Alpen, en tegen 1965 had Alpinestars zijn eerste crosslaarzen gemaakt. Alpinestars heeft de reputatie nieuwe ideeën en extra bescherming aan zijn laarzen te brengen, door gespen in skischoenstijl toe te voegen en stalen bescherming in kwetsbare gebieden.

Michel en Jacques Segura richtten Segura op in 1967. Ze zijn gevestigd in Nîmes, in het zuiden van Frankrijk, en stonden bekend om hun coole leren jacks en een associatie met de beste Franse racers van de jaren zeventig. Maar al vroeg gingen de broers hun eigen weg en Jacques vertrok om zijn eigen bedrijf op te richten. Het bedrijf, genaamd Fury Gant (gant is Frans voor handschoen), richtte zich op het maken van handschoenen voor verschillende sectoren, waaronder het Franse leger. Fury Gant werd later Furygan en het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een van de grote spelers op de motorkledingmarkt.

Net als Alpinestars zijn Dainese waarschijnlijk het best bekend om hun raceprestaties, met name hun samenwerking met toprijders als Carl Fogarty, Barry Sheene en de grote Valentino Rossi. Opgericht door de 20-jarige Lino Dainese in 1972, begon Dainese met het maken van motorcrossbroeken, maar in 1975 droeg de legendarische wegracer Giacomo Agostini hun volledig leren pakken. De pakken van Dainese stonden bekend om het gebruik van elastische inzetstukken en moderne snijtechnieken, waardoor ze comfortabel en beter passend waren dan andere opties op de markt. Nog altijd is dit merk een koploper in de motorkledingmarkt!