Economie

Partnerbijdrage

Wat zijn de voor- en nadelen van het afdichten van asfalt?

Asfalt wordt gebruikt in verschillende situaties, waaronder opritten, parkeerplaatsen en de wegenbouw. Asfaltbestratingen kunnen gemakkelijk vele jaren meegaan als ze goed worden onderhouden. Bovendien is asfalt meestal goedkoper dan beton en kan in korte tijd worden gelegd. Ben jij van plan om asfaltdichter of -sealer te gebruiken voor jouw specifieke doeleinden? Leer hier alles dat je moet weten over de voor- en nadelen van het sealen van asfaltopritten, zodat je een weloverwogen methoden kunt kiezen.


Leestijd: 1 minuut

Wat zijn de voor- en nadelen van het afdichten van asfalt?
Wat zijn de voor- en nadelen van het afdichten van asfalt?

Asfaltopritten kunnen hun levensduur met gemiddeld 20 jaar verlengen indien om de twee tot drie jaar een speciale afdichtingskit wordt aangebracht. Het afdichten van asfalt verlengt de levensduur van een weg door slijtage te verminderen, het gemakkelijker schoon te maken, het asfalt vochtig te houden en te voorkomen dat ongewenste materialen op de weg sijpelen.

Een asfalt reparatie met een speciale sealer helpt het asfalt schoon te houden en verbetert de aantrekkingskracht op de stoep. Na verloop van tijd kunnen asfaltopritten namelijk verbleken door blootstelling aan ultraviolet licht. Het gebruik van een asfalt sealer kan dit helpen voorkomen.

Het afdichten van een oprit creëert een beschermende laag die bestand is tegen de meeste normale slijtage en schade aan het onderliggende asfalt beperkt. Het dichten van gebreken kan helpen dat scheurtjes en gaten in het asfalt geen kans krijgen, en niet groter kunnen worden. Asfaltverzegelingen kunnen kleine oneffenheden in opritten helpen opvullen voordat ze een ernstiger probleem worden.

bij blootstelling aan temperatuur. Door het aanbrengen van een afdichtende kit op het asfaltoppervlakte, kan het waterinfiltratie stoppen, het vochtgehalte worden geregeld en dure schade worden voorkomen

Een veelvoorkomend bezwaar en nadeel van het afdichten van asfaltopritten zijn de kosten. De prijs van het afdichten van opritten wordt door vele factoren beïnvloed, en soms kan het erg in de kosten oplopen. In de meest gevallen is het echter altijd goedkoper dan complete vervanging van de bestrating

Ongelijke slijtage van de asfaltoppervlakte kan leiden tot een oneffen oppervlak, wat betekent dat asfaltafdichtingen op sommige plaatsen kunnen delamineren. Dit kan er lelijk uitzien en kan leiden tot spatten van afgebladderd materiaal. Het is dus belangrijk dat er bij het afdichten goed wordt gekeken naar ongelijkheden in het asfalt.