Economie

Waterstof: veel belangstelling bij bedrijven voor grote beurs in Bremen

Er is veel belangstelling bij Groningse en andere noordelijke ondernemers, voor waterstof. Dat bleek althans uit de belangstelling voor deelname aan een georganiseerde reis vanuit Groningen naar de waterstofbeurs HTE22, die op 18 en 19 oktober werd gehouden in Bremen. In de delegatie ook burgemeester Koen Schuiling van Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Waterstof: veel belangstelling bij bedrijven voor grote beurs in Bremen
Waterstof: veel belangstelling bij bedrijven voor grote beurs in Bremen

De waterstofbeurs HTE22 is één van de grootste van Europa. Deze beurs trekt in twee dagen meer dan 5000 waterstof- en brandstofcelexperts uit de hele technische toeleveringsketen en van eindgebruikers in Europa.

B en W van Groningen waren door de beurs in Duitsland uitgenodigd, om als “H2 hoofdstad van het Noorden” deel te nemen aan deze “hydrogeen-worldexpo 2022”.

Voor Groningen lijkt waterstof een voor de economische ontwikkeling kansrijk thema. De gemeente Groningen hoopt daarom dat met name ook MKB-bedrijven het thema waterstof serieus gaan oppakken, en vandaar dat de gemeente , samen met Groenewaterstofbooster.nl, de busreis had georganiseerd.

“De delegatie bestond uit 34 mensen, en daaronder 25 vertegenwoordigers van bedrijven. Wij vonden dat een mooie opkomst. De deelnemers hebben veel gelegenheid gekregen om zich te oriënteren op de kansen die waterstof voor hun bedrijf kan bieden, en ook om andere bedrijven te ontmoeten en te netwerken”, vertelt Simon Poelstra, die namens de gemeente Groningen bij de organisatie betrokken was.

Voor de noordelijke delegatie was een speciale zaal gereserveerd, waar de leden van de noordelijke delegatie in contact konden komen met Duitse bedrijven.

Volgens Simon Poelstra is het belangrijk dat er nu voor het eerst een delegatie naar de waterstofbeurs in Bremen is gegaan. “We zien dit als een mooie eerste stap naar een soort van zakelijk netwerk van bedrijven in Noord-Nederland die zich bezig houden met waterstof. Zo’n netwerk bestaat er nog niet echt, maar wij hopen dat er echt regelmatige contacten zullen komen tussen noordelijke bedrijven die echt zijn toegewijd aan waterstof en die dit serieus gaan oppakken. Wie weet zijn de eerste zaadjes nu gezaaid voor wat in de toekomst een echte noordelijke waterstofbranche zou kunnen worden”, aldus Simon Poelstra.

Bremen, vanuit de bus, met de 'G' van Groningen op de achterruit
Bremen, vanuit de bus, met de ‘G’ van Groningen op de achterruit