Economie

Partnerbijdrage

Welke damestassen zijn er allemaal?

Het is geen verrassing om te lezen dat er verschillende damestassen bestaan. Welke damestassen zijn dat dan en welke worden het meest gebruikt? De soorten damestassen die bekend zijn, zijn bijvoorbeeld avondtassen, buideltassen, handtassen, schoudertassen, verzorgingstassen, overslagtassen en boodschappentassen. In deze blog lees je meer over een aantal van deze tassen.


Leestijd: 2 minuten

Welke damestassen zijn er allemaal?
Welke damestassen zijn er allemaal?

Schoudertassen worden gedragen met een band die op de schouder gelegd kan worden. Een schoudertas heeft als voordeel dat je makkelijk bij je spullen kan als je de tas zou vergelijken met een rugzak. Zowel tijdens het lopen of fietsen kan je er makkelijker bij als in een rugzak. Natuurlijk heeft een schoudertas ook nadelen. Een van de nadelen is dat je een pijnlijke schouder kan krijgen als je de tas te zwaar belaadt met bijvoorbeeld boeken of andere zware voorwerpen. De schoudertas is dus makkelijker te gebruiken als je niet te veel zware spullen mee hoeft te nemen naar werk of school.

Handtassen kan je in allerlei soorten en maten krijgen. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de tas met de hand gedragen. Vaak wordt hij met een gestrekte arm langs het lichaam gedragen. Een handtas is klein en is geschikt om kleine spulletjes mee te nemen. Dan kan je denken aan make up, een flesje parfum, flesje water, maandverband en je portemonnee. Met een handtas heb je die dingen dus altijd bij de hand. Precies waar de tas voor bedoeld is.

Ieder huishouden maakt gebruik van een boodschappentas. De naam verklapt het al. Deze tas is heel erg geschikt voor het doen van de boodschappen of om lekker mee te gaan shoppen. Een boodschappentas heeft veel ruimte en bestaat uit 1 groot vak. 

Het voordeel van een boodschappentas is dat je hem zowel als handtas als schoudertas kan gebruiken. Ze zijn zelfs in simpele varianten bij supermarkten te verkrijgen met het logo van de betreffende supermarkt erop afgebeeld. De boodschappentas, ook wel de shopper genoemd is dus overal te verkrijgen in allemaal verschillende vormen en maten.

Een verzorgingstas is een tas die geschikt is om allerlei verzorgingsartikelen in mee te nemen. Dan kan je denken aan alles wat je nodig hebt voor je baby voor onderweg. Daar worden verzorgingstassen het meest voor gebruikt. De verzorgingstas is voorzien van heel veel praktische vakjes. 

Op die manier kan je alles goed georganiseerd meenemen. Een verzorgingstas heeft ook als voordeel dat je door de vele ruimte niet snel te maken hebt met een te volle tas. Hierdoor gaat een verzorgingstas langer mee. Altijd handig aangezien je deze vaak in het geval van een baby meerdere jaren nodig zal hebben.

Een minder bekend soort tas is de overslagtas. Deze tas kenmerkt zich door een flap over. Deze flap over kan je vaak nog dicht drukken door middel van een magnetische sluiting. Door die sluiting is een bepaalde stijl gecreëerd. De overslagtas is voor meerdere doeleinden geschikt. En ze zijn ook te verkrijgen in een speciaal formaat gemaakt voor kinderen.