Economie

WEST biedt oplossing voor volle winkels: systeem dat klanten telt én waarschuwt

Bedrijvenvereniging WEST heeft een oplossing voor winkeliers die het lastig vinden om het aantal bezoekers in hun zaak te monitoren: een klantentelsysteem. Een beeldscherm , dat functioneert als stoplicht, maakt klanten duidelijk dat ze binnen mogen komen, of dat het juist tijdelijk ‘te vol’ is in de winkel. Ondernemers in de wijkwinkelcentra kunnen het systeem, dankzij een subsidie van WEST, nu met korting aanschaffen.


Leestijd: 1 minuut

WEST biedt oplossing voor volle winkels: systeem dat klanten telt én waarschuwt
WEST biedt oplossing voor volle winkels: systeem dat klanten telt én waarschuwt

Volgens Klaas Holtman, voorzitter van WEST, hebben de coronamaatregelen ook op winkels grote impact. Om de veiligheid van klanten te kunnen waarborgen, is het goed monitoren van het aantal bezoekers van groot belang.  Voor winkels met een beperkte ruimte blijkt dit een extra uitdaging.

In samenwerking met het Groningse bedrijf HMB Signaal, biedt Bedrijvenvereniging WEST, een oplossing die voor verschillende ondernemers interessant kan zijn: een klantentelsysteem. Een beeldscherm dat functioneert als stoplicht geeft op duidelijke wijze weer dat bezoekers naar binnen mogen komen, of dat de winkel tijdelijk 'vol' is. Het systeem werkt via de wifi en winkeliers kunnen zelf het maximum aantal bezoekers instellen.

Dankzij een bijdrage vanuit het Fonds Ondernemend Groningen kan WEST ondernemers in de verschillende wijkwinkelcentra de mogelijkheid bieden om het systeem extra voordeling aan te schaffen. De reguliere kosten bij aankoop van een dergelijk systeem bedragen € 1.527,50 excl. btw. WEST biedt de mogelijkheid aan ondernemers om het systeem nu voor € 750,00 excl. btw aan te schaffen, een subsidie van ruim 50 procent.

Voor dat geld wordt het systeem geinstalleerd en volledig werkend opgeleverd. Ook is dat inclusief onder andere een 32 inch tv, sensoren en een verrijdbare trolly met laptopplank.

De subsidie geldt voor de eerste 30 aanmeldingen, zo meldt WEST. Geïnteresseerden kunnen mailen naar erwin@spd-groningen.nl. Reageer je vóór 3 juli as. dan is installatie in de komende weken gegarandeerd. Uiteraard kun je ook na 3 juli nog reageren (mits het max. aantal van 30 systemen nog niet is bereikt), in dat geval is het moment van installatie afhankelijk van de mogelijkheden en beschikbaarheid van de installateurs.

HMB Signaal neemt persoonlijk contact op met ondernemers die zich aanmelden.

Ondernemers die willen weten hoe het systeem in de praktijk werkt, kunnen terecht bij de Bruna en de Jumbo aan het Overwinningsplein, waar dit systeem zeer recentelijk geïnstalleerd is.