Economie

WEST: online bijeenkomst over ontwikkelingen Martini Trade Park

Bedrijvenvereniging WEST organiseert aankomende maandag, 7 februari, een online bijeenkomst over de ontwikkelingen op Martini Trade Park.


Leestijd: 1 minuut

WEST: online bijeenkomst over ontwikkelingen Martini Trade Park
WEST: online bijeenkomst over ontwikkelingen Martini Trade Park

Tijdens de meeting zal Willem de Kok, directeur MartiniPlaza, de aanwezigen meenemen in de plannen op het gebied van energie en parkeren. Ook de nieuwe gebiedsmanager vanuit de gemeente, Erik Hamhuis, stelt zich voor en zal vragen beantwoorden.

Over de ontwikkelingen

Het Martini Trade Park, en ook de omgeving, staan aan de vooravond van grote ontwikkelingen. De verbouwingen van de Zuidelijke- en later ook de Westelijke Ringweg hebben grote invloed. Het Hoofdstation Groningen krijgt haar hoofdingang aan de zuidzijde waardoor Martini Trade Park nog meer een stationslocatie wordt. Het Stadspark krijgt een grote upgrade waarbij de drafbaan verdwijnt en wordt omgebouwd tot evenemententerrein. Bij het Martini Ziekenhuis wordt het wooncomplex Het Holt met 320 woningen gebouwd, er wordt nog gestudeerd op de nieuwe functie van de Century locatie.

Dit alles heeft invloed op de panden op Martini Trade Park. De huidige uitstraling van de kantoorpanden past veelal bij de stijl en tijdgeest van de jaren ’80. Veel eigenaren zijn bezig met of hebben inmiddels een upgrade gerealiseerd. De panden worden aangepast aan de wensen van gebruikers en aan de nieuwe energienormen. De parkeerhoven vragen om een gezamenlijke aanpak.

Het is de ambitie van WEST om te komen tot betere vindbaarheid van de bedrijven, een beter parkeersysteem en een leuker en veiliger gebied. Ook wil WEST onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om tot een parkeer- en energiesamenwerking te komen. Daarom is ‘Werken in Stadspark’ ontwikkeld.

Overigens hebben de medewerkers, huurders en bewoners van Martini Trade Park eerder deze week een speciale Groninger Ondernemers Courant, die helemaal in het teken staat van de ontwikkelingen op MTP.

De bijeenkomst is op 7 februari en begint om 13.00 uur.

Aanmelden kan hier.