Economie

Partnerbijdrage

Wil je een nieuwe vloer? Dat wordt sparen

Een gietvloer is een van de meest gekozen vloeren tegenwoordig. Het is ook een hele mooie vloer. Naadloos, egaal, mooie kleuren. Je kan er alle kanten mee op wat betreft interieur inrichting. Er zitten mooie voordelen aan. Het is de perfecte vloer. Een gietvloer kan gegoten worden in verschillende materialen. Er worden diverse materialen gebruikt voor dit soort vloeren. Denk aan epoxy of beton. Daarnaast is een gietvloer beschikbaar in verschillende kleurtinten. Maar voordat je een keuze maakt wat betreft vloer, wil je natuurlijk weten wat zoiets gaat kosten. De gietvloer prijs is echter afhankelijk van een aantal dingen. Zoals het soort materiaal dat je kiest, de oppervlakte en integratie van vloerverwarming. En zo zijn er nog een aantal dingen die mede bepalen wat de prijs van je nieuwe gietvloer gaat worden. Lees hier meer over de kosten van een nieuwe gietvloer.


Leestijd: 2 minuten

Wil je een nieuwe vloer? Dat wordt sparen
Wil je een nieuwe vloer? Dat wordt sparen

De laatste paar jaren is een gietvloer een hele populaire vloer. Je ziet hem steeds vaker bij mensen thuis voorbij komen. Hoewel het eerst een vloer was die onder andere alleen in sportzalen of bedrijfspanden te zien was. Is de gietvloer nu echt een populaire keuze voor in huis. Het is ook een hele mooie vloer. Hij is naadloos, egaal, strak en in 1 (zelfgekozen) kleur. De gietvloer is namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren. Zo kun je kiezen voor de kleur die perfect in jouw woning past. Het fijne aan de gietvloer is ook dat hij bij alle interieurstijlen past. Het is dus een geschikte vloer voor ieders huis. Ook een van de redenen dat hij zo populair is. Er zitten daarnaast een aantal leuke voordelen aan, zoals het feit dat hij naadloos en geluiddempend is.

Er is niet een standaard vaste prijs voor een gietvloer. Je wilt natuurlijk wel graag weten wat zo’n vloer gaat kosten van te voren. Er zijn factoren die bepalen wat de prijs van de vloer gaat worden. Zo bepaald het materiaal mee, het ene materiaal is duurder dan het andere. De factoren die de prijs bepalen:

  • De grootte van de oppervlakte
  • Je persoonlijke wensen (afwerking etc.)
  • Kosten voor de arbeid (gieten)
  • Benodigde voorbehandeling van de ondervloer
  • Integratie van vloerverwarming
  • Het gekozen materiaal

Er zijn dus een aantal dingen die bepalen wat de kosten gietvloer gaan zijn. Om een inschatting van de prijs te kunnen maken zou je de informatie over deze factoren kunnen sturen naar een partij die gietvloeren legt. Zo kunnen zij een berekening maken van wat de kosten ongeveer gaan worden. Of je kunt een offerte opvragen.

De gietvloer prijzen verschillen dus wel per materiaal en andere factoren, maar met een inschatting van de prijs kun je rekening houden met wat de vloer ongeveer gaat kosten. In ieder geval is een gietvloer een hele goede keuze en staat deze in iedere woning prachtig. Een mooie egale vloer in de kleur naar keuze. Met jouw meubels en accessoires wordt het een fijn huis.