Economie

Partnerbijdrage

Wil je genieten van de zomer? Creëer een oase in de achtertuin

Wanneer de zoete zomer eraan komt, betekent dit dat er warm weer gaat komen. Het is tijd om de buitenruimte van je huis klaar te maken voor dingen als barbecueën, buiten eten, buiten spelletjes spelen en feesten bij het zwembad. Maak van je achtertuin een plek waar je graag je dagen en nachten doorbrengt. Creëer hiervoor een gespreks- en zithoek. Als je meubels op een terras of terras zet, zorg er dan voor dat je ze zo neerzet dat mensen kunnen praten. Een manier om dit te doen is vier stoelen, zoals een buitenstoel, in een cirkel plaatsen om een gesprekskring te maken. Een andere manier is om een bank en stoelen naast of tegenover elkaar te zetten. Zorg ervoor dat de meubels dicht genoeg bij elkaar staan zodat mensen met elkaar kunnen praten.


Leestijd: 1 minuut

Wil je genieten van de zomer? Creëer een oase in de achtertuin
Wil je genieten van de zomer? Creëer een oase in de achtertuin

Loungemeubel toevoegen

Buiten zijn tijdens de luie zomerdagen is het leukst als je een ligstoel buiten hebt.  Dit kan ook in een weerbestendige schommel, dagbed, bank of hangmat. Je moet niet bang zijn om een meubelstuk aan je buitenruimte toe te voegen dat speciaal is ontworpen om te loungen. Het is tenslotte altijd een goed idee om het meeste uit het comfort van je achtertuin te halen.

Zorg voor privacy

Privacy is essentieel voor het creëren van een echt ontspannen sfeer in de achtertuin. Er zijn veel manieren om de privacy in je achtertuin of terras te vergroten, waaronder het gebruik van hoge schuttingen, grote plantenbakken, groene hagen en buitenschermen. Als de enige buitenruimte die je hebt een veranda is, is het toevoegen van gordijnen aan de openingen een optie om je gevoel van privacy in de ruimte te vergroten. Als je in een stad woont en toegang hebt tot een patio, moet je prioriteit geven aan de installatie van grote planten, een trellis of een privacyscherm om het gevoel van afzondering van de ruimte te vergroten.

Reserveer een specifiek gebied voor grillen en koken

Je kunt je buiten niet ontspannen als je geen goede grill en een ruimte hebt om eten te bereiden. Zorg ervoor dat je een functionele buitenkeuken hebt om gasten thuis te ontvangen, en dit kan een grill zijn die in de structuur is ingebouwd of een aparte grill die op zichzelf staat. Investeren in een paar belangrijke grill gereedschappen, zoals een spatel, tang, thermometer en kabob sticks, is zeker iets dat nuttig kan zijn. Met de juiste accessoires heb je geen enkel probleem met barbecueën.