Economie

Winkelcentrum Reitdiephaven aantrekkelijker dankzij nieuwe fonteinen, bomen en bloemen

Winkelen aan Reitdiephaven in Groningen was altijd al bijzonder, omdat je er ook kunt genieten van het uitzicht op boten in de kleurrijke haven. Maar sinds afgelopen zaterdag is een bezoek aan dit plein extra leuk, zeker voor kinderen tijdens warme dagen. Want zaterdagmiddag werd met één druk op de knop een fonkelnieuwe fontein in werking gezet.


Leestijd: 1 minuut

Winkelcentrum Reitdiephaven aantrekkelijker dankzij nieuwe fonteinen, bomen en bloemen
Winkelcentrum Reitdiephaven aantrekkelijker dankzij nieuwe fonteinen, bomen en bloemen

Het winkel- en wandelplein Reitdiephaven heeft enkele forse impulsen gekregen. De laatste maanden is hard gewerkt op het plein bij Reitdiephaven. Afgelopen zaterdag werd duidelijk wat het resultaat was van al deze activiteiten. Naast een fleurige bomenrij zijn meerdere bloembakken geplaatst en onder de achttien gaten in het plein bleek een geavanceerde machinekamer gebouwd te zijn die water laat spuiten op verschillende hoogte.

Water dat overigens weer opgevangen en gezuiverd wordt. Windmeters zorgen ervoor dat de hoogte van de fontein wordt aangepast aan de windsnelheid en -richting.

Tijdens een korte openingshandeling benadrukte Peter Wijnsma, stadsdeel coördinator WEST namens de gemeente Groningen, dat het initiatief tot stand is gekomen dankzij een gezamenlijk initiatief van de ondernemers- en bewonersvereniging. Jannie Nijlaan sprak namens Jumbo/Maripaan en benadrukte dat het ondernemers er veel aan gelegen is om de bezoekers en klanten die naar Reitdiep komen een zo plezierig mogelijke beleving te geven.

Met de realisatie van meer voorzieningen wordt winkelen en verblijven op Reitdiephaven nog leuker. Klaas Holtman, Bedrijvenvereninging WEST/Ondernemersfonds Groningen, benadrukte dat dit soort projecten alleen gerealiseerd kan worden in goede samenwerking met gemeente, bewoners en de winkeliers. Wijkwinkelcentra zullen zich steeds meer ontwikkelen tot levendige wijkcentra waar ondernemers, bewoners en gemeente activiteiten kunnen ontwikkelen.

Na een gezamenlijke druk op de bekende rode knop is de fontein in werking gesteld. Binnen 30 seconden spartelden de eerste kinderen op de fontein. De stormbaan en klimwand maakten het vertier compleet. De ‘leuk dat je er bent’-verrassingsmuur van Gastvrij Groningen en de aanwezige muzikanten maakten de beleving af, terwijl het zonnetje Reitdiephaven letterlijk liet shinen. Samenwerken loont.