Economie

Partnerbijdrage

Woning met vloerverwarming: kies voor PVC

PVC is de laatste jaren sterk gestegen in populariteit. Niet heel gek dat steeds meer huishoudens kiezen voor dit materiaal. PVC heeft een strakke uitstraling en heeft veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Wil je vloerverwarming in je woning installeren en hier een passende vloer bij aanleggen? PVC laat de warmte uitstekend door en zorgt voor een uitstekende geleiding.


Leestijd: 2 minuten

Woning met vloerverwarming: kies voor PVC
Woning met vloerverwarming: kies voor PVC

Het aanbod aan vloeren is divers. Iedere woning heeft baat bij een ander type vloer. PVC is een stuk dunner dan andere vloersoorten en is daarom zeer geschikt als je aan de slag gaat met vloerverwarming. Het kan namelijk direct aan de ondergrond bevestigd worden. De warmte hoeft hierdoor maar door één oppervlak, waardoor de vloer snel warm wordt. De vloerverwarming verbruikt dus minder energie en is daarmee een duurzame oplossing voor je woning. Benieuwd hoe dit eruit komt te zien? Klik hier om de diverse PVC vloeren van Floorlife te bekijken!

Zowel PVC als laminaat zijn veelgekozen vloeren in woningen. Toch is er een groot verschil tussen parket, laminaat en PVC vloeren. Parket en laminaat werken namelijk isolerend, terwijl PVC juist de warmte geleidt. Dit zorgt er dus voor dat PVC een efficiënte werking heeft, met een optimaal resultaat voor de temperatuur in huis. Bij parket en laminaat gaat er snel warmte verloren en wordt er dus meer energie verbruikt. Zonde voor jouw vloerverwarming dus.

Een PVC vloer is niet alleen fijn voor jouw interieur, maar doet je onderburen ook een plezier. De vloer zorgt namelijk voor een ultieme geluidsdemping, waardoor harde stappen of bonken geabsorbeerd worden. Geen gekraak van de vloer bij je buren, maar een fijne en stille vloer die het geluid in huis dempt. Een aanrader om jouw onderburen tevreden te houden dus.

Een PVC vloer kenmerkt zich door haar diversiteit. De vloer is namelijk in veel verschillende varianten te verkrijgen. Of je nu op zoek bent naar een rustieke look of juist meer klassieke tinten in je woning wilt brengen: PVC is nauwelijks te onderscheiden van laminaat of een natuurlijke houten vloer. Het zorgt voor een warme sfeer in huis en heeft een uniek karakter. Wil je de PVC vloer plaatsen in de badkamer? Ook geen probleem! De vloer is namelijk waterbestendig.

Geen fan van schoonmaken? Dan is PVC de perfecte vloer voor jou. PVC is onderhoudsarm en is met een stofzuiger en dweil binnen mum van tijd weer spik en span. Wil je de vloer nog beter beschermen? Neem dan eens een kijkje bij Floorlife. Hier zorgen zij voor een extra beschermende laag over jouw vloer, waardoor je extra lang kunt genieten van jouw PVC.