Economie

Partnerbijdrage

Zo val je als ondernemer op tussen stijgend aantal bedrijven

Sinds het begin van de coronacrisis zit het aantal ondernemers in Nederland in de lift. Dat betekent: meer concurrentie in vrijwel alle branches. Het maakt niet uit of je lokaal onderneemt of wanneer je voornamelijk online werkt; het is zaak om op te vallen, wil je klanten scoren.

Online én offline zichtbaarheid creëren kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan investeren in geprinte reclame, maar ook aan het inhuren van een SEO specialist. In dit artikel lees je er meer over.


Leestijd: 3 minuten

Zo val je als ondernemer op tussen stijgend aantal bedrijven
Zo val je als ondernemer op tussen stijgend aantal bedrijven

Door de grote aanwezigheid van bedrijven op het wereldwijde web vergeten we wel eens hoe belangrijk geprinte reclame nog steeds is. Natuurlijk is het goed als je focus op online promo ligt, maar vergeet niet om óók offline reclame te maken. Dat is vooral handig wanneer je een lokaal bedrijf hebt, maar ook landelijk kun je hier de vruchten van plukken. Denk bijvoorbeeld aan het laten printen van flyers, brochures en visitekaartjes.

Dit soort items zijn onmisbaar wanneer je voor je werk regelmatig een event of een beurs bezoekt. Het is nog steeds van deze tijd om een fysiek visitekaartje te hebben dat je aan mensen kunt geven. Je printwerk kun je tegenwoordig eenvoudig online laten drukken, bijvoorbeeld bij PeterPrint. Daar profiteer je ook nog eens van snelle verzending. Voor de meeste producten geldt namelijk: vandaag voor 16:00 besteld is vandaag nog verzonden.

Naast fysieke reclame zoals een visitekaartje wordt een mooie website ook wel gezien als een online visitekaartje. Het is belangrijk om als ondernemer een eigen website te hebben, zodat potentiële klanten online kunnen zien wie je bent en wat je doet. Steek tijd en geld in je website om er een mooi en passend geheel van te maken; compleet met eigen huisstijl en natuurlijk met alle nodige contactinformatie. Je kunt hier iemand voor inhuren of zelf aan de slag gaan met een website maken.

Wat je ook moet weten, is dat kwalitatieve content vandaag de dag alsmaar belangrijker aan het worden is. Dat is in ieder geval zo wanneer je goed vindbaar wilt zijn de zoekmachines. Daarom is het aan te raden om een freelance schrijver in te huren die voor jou de teksten voor je website kan schrijven en optimaliseren. Kies er ook voor om een blog met nuttige artikelen met tips en tricks op je website te hebben. Dat is namelijk extra voordelig voor je vindbaarheid in Google.

Een andere vorm van online marketing die zeker kan helpen om op te vallen tussen het grote aanbod ondernemers in Nederland is het geven van relatiegeschenken of cadeautjes bij bestellingen of de afname van diensten. Het grote voordeel van relatiegeschenken is dat het een persoonlijke manier is om je relatie met bijvoorbeeld opdrachtgevers of klanten te versterken. Bijna iedereen vindt het immers leuk om cadeautjes te krijgen en wat betreft relatiegeschenken kan dit echt van alles zijn. Denk aan waterflessen, powerbanks en leuke linnen tasjes.

Wat ook heel fijn is, is dat je relatiegeschenken kunt bedrukken. Daarmee zorg je voor een wel heel uniek én persoonlijk cadeau met jouw bedrijfsnaam en/of contactinformatie erop. Dat is niet alleen handig omdat de ontvanger dan altijd aan je bedrijf wordt herinnerd, maar ook omdat het een vorm van reclame maken is. Waterflesjes, pennen en shirts worden regelmatig in het zicht van anderen gebruikt, waardoor jij weer een stukje promo te pakken hebt voor je onderneming.

Eerder hadden we het al over het (laten) maken van een mooie website voor je bedrijf. Met alleen een website en goede content ben je er nog niet. Het is ook belangrijk om een SEO expert in de arm te nemen die voor jou aan de slag kan gaan met het optimaliseren van je website op het gebied van SEO (zoekmachinevriendelijkheid). Daarmee scoort je website namelijk nóg hoger in Google wat alleen maar positief kan uitpakken voor het krijgen van bezoekers op je website die hopelijk klanten worden.

Een SEO specialist zorgt er onder andere voor dat je website mobielvriendelijk wordt gemaakt. Wat veel ondernemers namelijk niet weten is dat de meeste mensen hun smartphone of tablet gebruiken om bepaalde producten of diensten te zoeken. Daarbij wordt er gekeken naar de laadtijd van de website. Des te sneller de website laadt, des te beter dat is voor Google, waardoor de website hoger zal scoren. Kortom: er is van alles te doen om je eigen online én offline zichtbaarheid te verhogen en op te vallen tussen het grote aanbod. Laat visitekaartjes printen bij PeterPrint, huur een goede schrijver in en zorg voor mooie relatiegeschenken om zo meer klanten te scoren.