Economie

Partnerbijdrage

Zo vind je onafhankelijk hypotheekadvies

Wie denkt dat slechts de woningmarkt in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag oververhit is, heeft het mis. Ook in Groningen is het de laatste jaren steeds lastiger geworden om betaalbare woonruimte te vinden. Niet alleen wanneer je een woning wilt kopen, maar ook wanneer je op zoek bent naar een huurwoning. Rond de stad Groningen is de kans op een al koopwoning iets groter. Al is het ook hier gebruikelijk om boven de vraagprijs te bieden. Bij het kopen van een woning wil je vooraf weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Schakel een hypotheekadviseur in om je persoonlijk te laten adviseren over de mogelijkheden die je hebt. Kijk bijvoorbeeld eens bij onafhankelijk adviseur Ikbenfrits. Deze partij biedt zijn diensten online aan en is hierdoor goedkoper dan partijen met een fysieke vestiging. Zo houd je geld over om net wat meer te bieden!


Leestijd: 1 minuut

CBS: veel Groningse jongeren willen verhuizen
CBS: veel Groningse jongeren willen verhuizen

Wanneer je voor het eerst een woning koopt, wil je weten wat je maximaal kunt lenen. Ook is het in dit geval prettig om geadviseerd te worden over de invloed van je studieschuld en bijvoorbeeld een lopend telefoonabonnement op je hypotheek. Het kan een reden zijn om de studieschuld voor het afsluiten van de hypotheek af te lossen. Tijdens een eerste gesprek kan een hypotheekadviseur je er meer over vertellen. Ook kan deze je aangeven in welke stappen de aankoop van een eerste woning verloopt. Wanneer sluit je de hypotheek af? Is het zinvol om een voorbehoud van financiering in je bod mee te nemen?

Ook bij de aankoop van een nieuw huis is onafhankelijk hypotheekadvies wenselijk. Een hypotheekadviseur kan je in dit geval meer vertellen over de wijze waarop je de overwaarde op je bestaande huis mee kunt nemen in de financiering van een volgende woning. Een zogenaamde overbruggingshypotheek maakt dat je in een hoger prijssegment naar woningen kunt zoeken. Ook is een overbruggingshypotheek interessant om de maandlasten van je hypotheek te verlagen. Je betaalt een groter deel van de woning zelf.

Niet alleen bij de aankoop van een huis is een hypotheekadviseur inschakelen interessant. Mogelijk heb je een lopende hypotheek afgesloten tegen een veel hogere rente, dan de rente zoals deze nu wordt aangeboden door hypotheekverstrekkers. Het kan in dit geval interessant zijn om je lopende hypotheek over te sluiten. Een hypotheekadviseur kan de kosten van het oversluiten van de hypotheek berekenen en deze tegenover de financiële voordelen zetten.