Innovatie

Energy Academy Certificaat voor 150 Groningse studenten en professionals

Ruim 150 studenten en professionals in de energietransitie hebben donderdagmiddag het Energy Academy Certificaat. Deelnemers aan het Energy Academy programma volgen het hele jaar door een reeks aan leeractiviteiten, debatten en excursies over de energietransitie.


Leestijd: 1 minuut

Energy Academy Certificaat voor 150 Groningse studenten en professionals
Energy Academy Certificaat voor 150 Groningse studenten en professionals

De Energy Academy is onderdeel van New Energy Coalition en verzorgt jaarlijks een -gratis- programma van leeractiviteiten over de energietransitie.

De energietransitie heeft naast samenwerkingen en kennis ook de juist opgeleide mensen nodig. Om hieraan bij te dragen biedt Energy Academy, in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen, studenten en andere geïnteresseerden extra curriculaire programma’s en activiteiten vanuit verschillende invalshoeken.

Door deel te nemen aan deze activiteiten kunnen studenten naast hun reguliere studie zich verder verdiepen in de energietransitie. De afgelopen jaren is het aantal studenten die het Energy Academy-traject afrondden aanzienlijk gegroeid; van de eerste negen certificaten vijf jaar geleden, naar honderdvijftig in het afgelopen studiejaar, waarin zo’n 3.000 studenten de leeractiviteiten volgden.

Talent in beeld

De groeiende belangstelling voor het brede terrein van de energietransitie is ook te zien in de Monitor Talent in Beeld die in april verscheen. Inmiddels 1 op de 12 afstuderende studenten met energiekennis op de arbeidsmarkt komt. Lees meer: https://www.newenergycoalition.org/monitor-talent-in-beeld-2019-20/