Innovatie

19 Groningers openen deuren tijdens Duurzame Huizendag 8 oktober

Op zaterdag 8 oktober 2022 van 13:00-17:00 openen 19 duurzame bewoners van de gemeente Groningen hun deuren om een inkijkje te geven in hoe zij duurzaam wonen en een lage energierekening hebben.


Leestijd: 1 minuut

19 Groningers openen deuren tijdens Duurzame Huizendag 8 oktober
19 Groningers openen deuren tijdens Duurzame Huizendag 8 oktober

Wat kun je simpel zelf doen om te besparen? Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om elektrisch te rijden? Hoe bevalt een warmtepomp? Wat komt er bij vloerverwarming kijken? Welke soorten isolatie zijn er? En hoe maak je je tuin en dak klimaatvriendelijk? Dat vertellen de enthousiaste bewoners je. Ook hoor je wat het kost, oplevert en over ervaringen met installateurs.

Naast het bezoeken van huizen, kun je ook twee markten bezoeken. In de Oosterparkwijk wordt een Recycle festival georganiseerd. Je kunt er je kleding ruilen, knutselen met afval en diverse lezingen beluisteren. In Helpman moet je zijn voor de groene daken, een stekjesmarkt, een duurzame rondleiding door het oude RKZ en kun je er ieder uur een tuinschets van een architect winnen. Duurzaam Groningen is aanwezig met energiecoaches, informatie over subsidies en leningen, stappenplannen en advies. En Grunneger Power met hulp voor bewoners die samen hun buurt willen verduurzamen. Verder vind je in de Groningse buurten de duurzame buurtinitiatieven waar je mee in gesprek kunt.

De markten zijn vrij te bezoeken maar als je langs wil gaan bij een huis, dan moet je je even aanmelden via de website van duurzaam groningen

Foto: Duurzaam Groningen