Innovatie

300 euro subsidie voor Groningse mkb'ers om energie te besparen

De gemeente Groningen heeft een nieuwe subsidieregeling opengesteld voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb). Ondernemers kunnen bij deze regeling kiezen uit twee opties met allebei een waarde van 300 euro. Bij de ene optie krijgt de ondernemer een energieadviseur op bezoek die ter plekke energiebesparende maatregelen installeert. Bij de andere optie kan de ondernemer zelf bij deelnemende bouwmarkten voor 300 euro aan energiebesparende artikelen kopen.


Leestijd: 1 minuut

Dat schrijft de Groninger Ondernemers Courant. De subsidieregeling is bedoeld voor kleine ondernemingen die een bedrijfspand gebruiken en een maximum energieverbruik hebben van 15.000 kWh aan elektriciteit en 15.000 kubieke meter gas.

Ondernemers die in aanmerking komen voor de subsidie zijn al door de gemeente geselecteerd en ontvangen binnenkort via duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim een brief met uitleg en instructie over de regeling. 

Bedrijven die geen brief hebben ontvangen, maar wel recht denken te hebben op de subsidie, kunnen een aanvraag doen via groningenwerktslim.app. Hier is alle informatie over de subsidieregeling Energiebesparing mkb terug te vinden, waaronder ook de subsidievoorwaarden en de deelnemende bouwmarkten.

De regeling is opengesteld van 1 oktober tot en met 31 december 2023. Subsidies kunnen nog worden ingewisseld bij de bouwmarkten tot 31 januari 2024. Er is voor de subsidieregeling een budget van 210.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeente Groningen vanuit het Noodpakket Energiekosten en Inflatie.

Eenvoudig aanvragen met de Groningen Werkt Slim-app

Het aanvraagproces van de subsidie is makkelijk gemaakt door de app van Groningen Werkt Slim. In de brief die ondernemers ontvangen staat een QR-code, waarmee zij de 300 euro in de app kunnen ontvangen. Hiermee kunnen zij direct, met gebruik van de app, de energiebesparende materialen betalen bij de aangesloten bouwmarkten of de aangesloten energieadviseurs.

De GWS-app is mede mogelijk gemaakt door het Europees Interreg North Sea Region project BLING.