Innovatie

5G Masterclass wil kansen van 5G voor Groningen onderzoeken en helpen realiseren

Nederland, en dus ook Groningen, staat aan de vooravond van de komst van 5G. 5G staat voor de vijfde generatie mobiele netwerken. Belangrijkste kenmerk is de extreem hoge snelheid. 5G is niet alleen sneller dan 4G, het kan ook meer data versturen, is stabieler en is minder belastend voor de accu. Op welke manier kan Groningen profiteren van de komst van 5G? Deze vraag komt aan de orde tijdens een maandelijkse 5G Masterclass.


Leestijd: 1 minuut

5G Masterclass wil kansen van 5G voor Groningen onderzoeken en helpen realiseren
5G Masterclass wil kansen van 5G voor Groningen onderzoeken en helpen realiseren

Het doel van deze masterclass is om geïnteresseerden, bedrijven en organisaties te stimuleren om na te denken over wat 5G zou kunnen betekenen en om vervolgens met TNO en 5Groningen hierover in gesprek te gaan en te onderzoeken hoe deze kansen en mogelijkheden gerealiseerd kunnen worden.

Onlangs was er weer een maandelijkse 5G Masterclass. Een verslag er van is te vinden op de website van de Digital Society Hub. Het betrof de 5G Masterclass ' De impact van 5G'. Vier sprekers van TNO vertelden er over de technische mogelijkheden van het 5G netwerk en ze lieten een aantal concrete toepassingen zien die TNO het afgelopen jaar met partners heeft ontwikkeld.

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG), samen met de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie.