Innovatie

Alles over 5G: de nieuwste generatie mobiel internet, tijdens online masterclass in Groningen

Op vele fronten wordt gewerkt aan de introductie van 5G: de opvolger van 4G en dus de nieuwste generatie mobiel internet. Stuwende kracht achter de komst van 5G in Groningen is de organisatie 5Groningen. Deze organiseert donderdag 15 april een online 5G masterclass waarin precies wordt verteld wat je er van kunt verwachten, zo meldt de Digital Society Hub. Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden.>>


Leestijd: 1 minuut

Alles over 5G: de nieuwste generatie mobiel internet, tijdens online masterclass in Groningen
Alles over 5G: de nieuwste generatie mobiel internet, tijdens online masterclass in Groningen

‘5Groningen’ organiseert op 15 april een online 5G masterclass die terug gaat naar de basis van 5G. Wat is 5G? Hoe werkt 5G? Wat zijn de mogelijkheden van 5G? Wat heb ik zelf aan 5G? Tijdens deze 5G Masterclass ligt de focus op het op een laagdrempelige manier uitleggen wat 5G precies is.

Floris Drijver – TNO

Floris Drijver van TNO gaat tijdens de 5G Masterclass verder in op wat 5G precies is en hoe het werk. Hij legt dit uit aan de hand van de kenmerken, bouwstenen, frequenties en de typische componenten in het 5G-netwerk.

Jos Bredek – Hanzehogeschool Groningen

Jos Bredek van de Hanzehogeschool Groningen gaat tijdens de 5G Masterclass verder in op wat je precies met 5G kan. De mogelijkheden en toepassingen van 5G worden uitgelegd aan de hand van verschillende praktijk voorbeelden.

Praktische informatie en aanmelden

De 5G masterclass vindt plaats op donderdag 15 april 2021 van 16.00 tot 17.00 uur. Vlak voor de 5G Masterclass ontvang je een e-mail met de weblink naar de online masterclass. Je kunt je gratis aanmelden via de website van 5Groningen.

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, programma van Economic Board Groningen(EBG), samen met de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie.