Innovatie

Ambassadeurs Noordoost Europa naar UMCG, Gasunie en Energy Valley


Leestijd: 1 minuut

Beide dagen ontvangt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) de ambassadeurs van Denemarken, Duitsland, Letland, Litouwen, Estland en Zweden en hun honorair consuls voor een werkbezoek aan Noord-Nederland. Tijdens dit bezoek liggen de accenten op de vijf toonaangevende clusters, te weten water, energie, sensortechnologie, agribusiness en healthy ageing.

Donderdag zal de delegatie in de ochtend het UMCG bezoeken en in de middag wordt Astron (astronomisch onderzoek Nederland) in Dwingeloo bezocht. Daar zal een presentatie worden verzorgd door Dacom, een innovatief hightech bedrijf dat gespecialiseerde hardware, software en online adviesdiensten ontwikkelt en levert aan akkerbouwbedrijven over de hele wereld. Aansluitend zal Incas³ (onderzoekinstituut voor de sensortechnologie) zich aan de delegatie presenteren. De eerste dag wordt afgesloten met een netwerkdiner en concert met als voorzitter Max van den Berg (voorzitter van het SNN) met vertegenwoordigers van de provincies en gemeenten, Universiteit, Hogeschool, Kamer van Koophandel, VNO-NCW en het bedrijfsleven dat zaken doet met Noordoost Europa.

De delegatie zal een dag later een bezoek brengen aan de Gasunie. Aldaar zullen ook Wetsus en Energy Valley de delegatie middels presentaties en demonstraties informeren over de enorme innovatieve voortgang die beide Noord-Nederlandse clusters realiseren. Wetsus is het onderzoekinstituut dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe technologieën op het gebied van duurzaam water. En Energy Valley is de netwerkorganisatie die met publieke en private partners invulling geeft aan de regionale groeikansen van de energiesector.

Tijdens de afsluitende lunch zullen in een rondetafelgesprek de ambassadeurs de wederzijdse kansen en mogelijkheden voor samenwerking en mogelijke volgende stappen bespreken.