Innovatie

Basketbalclub Donar speelt volgend jaar tegen Belgische clubs in BeNeLeague

BeNeLeage. Dat is donderdag bekend geworden. De Belgisch-Nederlandse competitie komt bovenop de normale Nederlandse competitie. In de afgelopen jaren en maanden is veel door de clubs uit beide landen gesproken over een gezamenlijke competitie. De clubs hopen daarmee meer aandacht te trekken van media en sponsoren.


Leestijd: 1 minuut

Competitieformule
Het seizoen begint met twee nationale competities, waarin alle teams een gelijk aantal wedstrijden spelen. De beste vijf van elk land komen samen in een Golden Group. Normaal gesproken haalt Donar die groep wel. Er volgen dan thuis- en uitwedstrijden tegen de vijf beste Belgische teams. De ploegen die niet tot de top-5 behoren, komen samen in de Silver Group en spelen eveneens tien wedstrijden.

De twee beste Nederlandse teams uit de BeNeLeague plaatsen zich voor de halve finale van de Nederlandse playoffs. De rest van de teams strijdt onderling om de andere twee tickets. Uiteindelijk wordt er dus ook gewoon een landskampioen gekroond. Uiteindelijk blijven er ook een Belgische en een Nederlands team over die gaan strijden om de BeNeLeague-titel

Deze stap getuigt van ambitie
Basketbalclub Donar was altijd voorstander van de BeNeLeague, omdat de Belgische clubs over het algemeen grotere budgetten hebben en dat ze ook kunnen rekenen op meer media-aandacht. De Groningers kijken nu uit naar een format met daarin veel beslismomenten en spannende wedstrijden. Ramses Braakman, voorzitter Dutch Basketball League: “De BeNeLeague is nog een werktitel. In onze plannen gaan we ons ook sterk richten op jonge (potentiële) basketbalfans. Dat gaan we terugzien in onze communicatie en social media engagement. We willen graag met onze fans een passende nieuwe naam en huisstijl voor de nieuwe league ontwikkelen. Het geloof is enorm groot bij alle betrokkenen in de opzet van het nieuwe competitiemodel dat op alle fronten baanbrekend genoemd mag worden.”