Innovatie

Binnenkort ook pickleball te spelen op sportpark Kardinge

In het sport- en recreatiegebied Kardinge kunnen fanatiekelingen vanaf volgend voorjaar een nieuwe sport beoefenen. Naast onder meer een ijsbaan, een zwembad, een klimmuur en voetbalvelden liggen er binnenkort twee gloednieuwe banen voor pickleball, een sport die het midden houdt tussen tennis, badminton en padel. Of
het de populariteit van padel gaat evenaren? Eigenaar Klaas Hofstede van Momentum Padel is positief gestemd. “Het is iets nieuws en toegankelijk voor alle leeftijden. Bovendien vormt het een mooie aanvulling op het sportaanbod hier.”


Leestijd: 2 minuten

Foto | Jan Buwalda
Foto | Jan Buwalda

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Pickleball is vergelijkbaar met padel, maar wordt zonder glazen wanden gespeeld en er zijn andere rackets en ballen voor nodig. Ook de regels wijken af: zo wordt er onder andere gespeeld tot 11 punten en kan scoren alleen in de eigen service. De sport was de afgelopen jaren de snelst groeiende sport in Amerika, maar wint ook in Nederland snel aan populariteit. Inmiddels kan je de sport in bijna alle grote Nederlandse steden beoefenen.

Momentum Padel

De pickleballbanen komen naast de padelbanen te liggen op het terrein van Momentum Padel. Het vormt daarmee een aanvulling op wat het sportcentrum al te bieden heeft: twee padelbanen, een fitnessruimte, een sportzaal, een vergaderruimte en – niet te missen – een luxe sportkantine, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Het sportcentrum staat er zelf ook nog niet zo lang. Het was drie jaar geleden de laatste kavel aan de Bieskemaar in Kardinge dat nog een invulling moest krijgen. Investeerder Henk van Meekeren klopte bij Hofstede aan. Of hij daar iets met sport en horeca kon opzetten.

Daar hoefde de ondernemer niet lang over na te denken. Hoewel hij zelf vanwege een schouderblessure niet meer fanatiek sport, heeft hij op het gebied van ondernemen naar eigen zeggen ‘een soort adrenaline die niet te stoppen is’. Waar hij vroeger ooit bij Van der Valk in de bediening begon, heeft hij inmiddels tal van bedrijven geleid en was hij cateraar van onder meer FC Groningen, Cambuur, de IJsselhallen en Kardinge. Inmiddels heeft hij al veertig jaar zijn eigen cateringbedrijf Emotion Events, waarmee hij wordt ingehuurd voor feesten en partijen die hij het liefst ‘van A tot Z’ verzorgt.

Het sportcentrum staat er nu bijna twee jaar en telt het zo’n 120 leden. Sinds begin dit jaar liggen de padelbanen erin. In het voorjaar van 2024 worden de pickleball-banen aangelegd. Aan Hofstedes enthousiasme zal het in elk geval niet liggen. “Ik hou van mensen, en die kom je overal tegen, of dat nou aan tafel of op de sportbaan is. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En hoe meer inkomsten natuurlijk. Tja, dat is ook gewoon de realiteit.”