Innovatie

Blockchaintechnologie: basistraining van IT Academy voor professionals

Blockchainorganisaties hebben het drukker dan ooit. Onophoudelijk implementeren verschillende sectoren, waaronder bijvoorbeeld de overheid, schoonmaakbranches, transport en logistiek, blockchain technologie. En ook de kunstwereld heeft blockchain ontdekt. Maar wat is blockchaintechnologie nu precies? En is het ook geschikt voor úw organisatie? De IT Academy Noord-Nederland heeft een basistraining ontwikkeld voor professionals die willen weten wat de toepassingsmogelijkheden van blockchain zijn.


Leestijd: 1 minuut

Blockchaintechnologie: basistraining van IT Academy voor professionals
Blockchaintechnologie: basistraining van IT Academy voor professionals

Veel organisaties en professionals worstelen met vragen omtrent deze technologie en ontstaan er misconcepties. Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de consequenties? Is het interessant voor mijn organisatie en/of mijn medewerkers?

Een eerste stap die gezet kan worden is het opdoen van basiskennis en de misconcepties wegnemen. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van blockchaintechnologie in combinatie met privacy en verantwoordelijkheden. Als onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen levert IT Academy Noord-Nederland graag een bijdrage door het kennisniveau te verhogen. De IT Academy neemt professionals dan ook met alle plezier mee op deze ontdekkingstocht.

De IT Academy heeft een basistraining ontwikkeld voor iedere professional die wil weten wat de toepassingsmogelijkheden van blockchain zijn. Voor professionals zonder technische achtergrond is dit traject zeer geschikt. Zo leren zij de technologie op een praktische manier begrijpen en gaan zij ervaren hoe blockchaintechnologie de eigen organisatie kan gaan raken. De cursus start op 7 juni.

Welke impact het heeft op de business en hoe businessmodellen kunnen gaan veranderen komen ook aan de orde. Maar voor professionals met een juridische achtergrond is het bijvoorbeeld interessant om te weten hoe het systeem werkt, doordat blockchain nieuwe verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Tevens ontdekken juist de technici hoe deze technologie in elkaar zit.

Onder leiding van Olivier Rikken, CEO van Ledger Leopard, gaan deelnemers interactief en praktijkgericht aan de slag en krijgen zij antwoord op bovenstaande vragen.