Innovatie

Bouw Plus Ultra op Zernike Campus van start

De bouw van Plus Ultra Groningen, op de Zernike Campus, is officieel gestart. Vorige week donderdag was het officiële startsein van de bouw.


Leestijd: 1 minuut

Bouw Plus Ultra op Zernike Campus van start
Bouw Plus Ultra op Zernike Campus van start

In Plus Ultra Groningen komen  kantoren en laboratoria voor startups, scale-ups en innovatieve bedrijven en organisaties. De samenwerking tussen organisaties in het gebouw richt zich op energie, chemie, life sciences en big data, aansluitend op de focus van Campus Groningen.

DNV wordt de eerste huurder. DNV gaat er een waterstof-innovatiecentrum gaan realiseren. Door groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties samen in het Plus Ultra Groningen onder te brengen, worden ontmoetingen en samenwerkingen gestimuleerd. Er worden verbindingen gelegd tussen organisaties op Campus Groningen, maar ook met organisaties op andere campussen waar Kadans actief is.

Nieuwe innovaties

“Campus Groningen is blij met de komst van Plus Ultra Groningen met DNV als eerste bewoner. Het nieuwe gebouw en de activiteiten van DNV gaan zorgen voor nieuwe innovaties en een boost voor de energietransitie in Noord-Nederland”, zo zegt Edward van der Meer, directeur Campus Groningen.

“We zijn verheugd dat de bouw van Plus Ultra Groningen nu echt van start is gegaan. Groningen is een belangrijke toevoeging aan het internationale netwerk van Kadans. We kijken uit naar nieuwe ontmoetingen en verbindingen met de organisaties op Campus Groningen”, aldus Chiel van Dijen, commercieel directeur Kadans Science Partner.

Hét centrum voor innovatie, onderzoek en bedrijvigheid

Campus Groningen is hét centrum voor innovatie, onderzoek en bedrijvigheid in Noord-Nederland, dat zich sterk ontwikkelt. Met de ontwikkeling voegt Kadans dan ook een van de grootste campussen van Nederland toe aan haar internationale netwerk. De oplevering van Plus Ultra Groningen wordt verwacht in de zomer van 2022.

Op de foto v.l.n.r.: Saskia van Ham (gemeente Groningen), Johan Knijp (DNV), Chiel van Dijen (Kadans Science Partner), Edward van der Meer (Campus Groningen)