Innovatie

Century Autogroep in Groningen neemt Velodroom over

Century Autogroep neemt Velodroom Roden over, dat voorheen bekend stond als BikeLife Roden. Het betekent een intensivering van de reeds bestaande samenwerking tussen de twee bedrijven en zorgt voor een verbreding van het mobiliteitsaanbod in het noorden.


Leestijd: 1 minuut

Century Autogroep in Groningen neemt Velodroom over
Century Autogroep in Groningen neemt Velodroom over

De huidige eigenaar van Velodroom, Alex Kapma, blijft als aandeelhouder en directeur aan Velodroom verbonden. Hij zal ook verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse leiding. Alle medewerkers van Velodroom gaan mee in de overname.

Velodroom is de grootste mega-experience fietsenshowroom van Noord-Nederland op het gebied van stadsfietsen, elektrische fietsen, racefietsen en mountainbikes. Met merken als Gazelle, Kalkhoff, Cannondale, Batavus, Koga en Trek biedt Century straks vanuit Velodroom een zeer breed assortiment. Tevens wordt het dealerschap van een aantal elektrische bakfietsen gevoerd. Daarnaast is Velodroom een sterke partij in service en onderhoud van fietsen, fietsleasing, fietskleding, accessoires en (online) fietsactiviteiten.

De overname in de fietsenbranche past in de strategie van Century Autogroep om mobiliteit slimmer en duurzamer maken. Door de overname en het samenvoegen van kennis en producten ontstaat in het Noorden een flexibel en duurzaam mobiliteitsaanbod voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

Erik Meems, directeur en eigenaar van Century Autogroep, is verheugd met de overname. "Wij zien in de huidige, sterk stijgende fietsenmarkt mooie commerciële kansen in het toevoegen van fietsen aan ons productenpallet en daarnaast vinden we het belangrijk dat wij onze klanten een totale mobiliteitsoplossing kunnen leveren. Als toonaangevende speler in het Noorden willen we de verwachtingen van de klant overtreffen, ook als het gaat om een totaalaanbod van mobiliteit."

Alex Kapma, eigenaar Velodroom: "De afgelopen jaren hebben Century en Velodroom al regelmatig met elkaar gekeken naar de toekomst van mobiliteit en onze gezamenlijke rol daarin. Vanuit Velodroom hebben we ons vooral gericht op service, kwaliteit en plezier in fietsen. Wij zijn op fietsgebied inmiddels toonaangevend in Noord-Nederland. Met Century als sterke mobiliteitspartner naast ons ontstaan allerlei nieuwe mogelijkheden en kansen."