Innovatie

Dialyse Centrum wordt duurzamer, innovatiever en moderner

Het Dialyse Centrum Groningen, gevestigd op het UMCG-terrein op de Healthy Ageing Campus, wordt een stuk duurzamer, innovatiever en moderner. De contracten daartoe zijn vorige week getekend; binnenkort gaat de verbouwing van start.


Leestijd: 1 minuut

Dialyse Centrum wordt duurzamer, innovatiever en moderner
Dialyse Centrum wordt duurzamer, innovatiever en moderner

Dialyse Centrum Groningen (DCG) behandelt ruim 175 patiënten, verspreid over vier locaties. De andere locaties zijn afgelopen jaren al vernieuwd; nu is het de beurt aan het centrum op de Healthy Ageing Campus.

Omdat de dialysezorg door de jaren heen nogal veranderd is, voldeed het huidige Dialyse Centrum niet maar aan de eisen van deze tijd. Maar na de verbouwing staat er een ‘duurzame locatie die een wezenlijke bijdrage levert aan de groene dialyse van de toekomst’, zo stelt DCG-directeur Tanja Lips. “We krijgen de gelegenheid om de locatie Groningen te herinrichten volgens de eisen van de tijd, waarmee we een toekomstbestendige omgeving creëren voor patiënten en medewerkers.”

Edward van der Meer: “We grijpen nu de kans om het centrum toekomstbestendig te maken. De aanpassingen zijn niet alleen van bouwkundige aard. We pakken ook de medische infrastructuur en de inrichting aan, zodat dialysepatiënten ook in de toekomst de gepaste zorg kunnen blijven ontvangen.”

Bij het ontwerp van het toekomstige onderkomen, is ook input opgehaald bij zowel medewerkers als gebruikers van het Dialysecentrum.

Bij de verbouwing wordt samengewerkt door meerdere partijen: Dialyse Centrum Groningen, Triade Real Estate, bouwcombinatie BAM-Trebbe en Harwig Installatietechniek. Het contract is afgelopen week getekend.