Innovatie

Digital Society Hub helpt Noordelijke bedrijven innoveren met inzet studenten Hanzehogeschool Groningen

Robots bouwen in Groningen, een veiligheidsvest ontwikkelen met 5G technologie, masterclasses over “smart communities”: op zeer uiteenlopend vlak en met vele middelen werken studenten van de Hanzehogeschool Groningen aan innovaties in het bedrijfsleven en bij instellingen. Dat is niet alleen goed voor die bedrijven en de innovatiekracht van de noordelijke economie, maar zeker ook voor de ontwikkeling van de studenten. Dat vindt de Digital Society Hub, een innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool. Het afgelopen jaar 2020 – 2021 volgden 876 studenten onderwijs bij de DSH, zo blijkt uit jaarverslag. Er waren 78 partners in betrokken projecten.


Leestijd: 1 minuut

Digital Society Hub helpt Noordelijke bedrijven innoveren met inzet studenten Hanzehogeschool Groningen
Digital Society Hub helpt Noordelijke bedrijven innoveren met inzet studenten Hanzehogeschool Groningen

Digital Society Hub (DSH) is bedoeld als een inspirerende omgeving, een broedplaats voor de noordelijke regio, gevestigd op Zernikepark 10 van de Hanzehogeschool Groningen.

Het is een innovatiewerkplaats waar creatieve en kundige mensen uit het bedrijfsleven (zowel mkb als grootbedrijf), onderwijs en onderzoek met technische (digitale) faciliteiten samen oplossingen bedenken en uitproberen met ICT, communicatie en interactieve media.

In het eerste jaarverslag 2020-2021 geven cijfers een duidelijk beeld van de Hanzehogeschool Digital Society Hub. De doelstellingen, facts & figures, activiteiten, highlights, partners en de gemeenschappelijke impact op de regio.

Directeur Roland Hiemstra: “We kijken terug op een onderwijsjaar met bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen. Ondanks de coronapandemie zijn we er toch met elkaar in geslaagd om meer studenten hun opdrachten binnen de Digital Society Hub uit te laten voeren.”

“Studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en overheid hebben hun creativiteit en wendbaarheid gebruikt om alles zoveel mogelijk door te laten gaan. Door deze crisis hebben we veel collegialiteit ervaren om nieuwe problemen snel en eenvoudig op te lossen. Onze strategische partners tonen ook in deze onzekere tijden hun enorme betrokkenheid bij het onderwijs. Deze crisis zorgt voor meer verbinding met elkaar. Dit moeten we vasthouden”, aldus Roland Hiemstra.

Meer informatie over de DSH vindt u hier.