Innovatie

Digitale groei voor ondernemers door inzet van studenten van Werkplaats Online Ondernemen Groningen

Sinds de lancering bij de Hanze Digital Society Hub in september 2019, is gebleken dat de Werkplaats Online Ondernemen (WOO-Groningen) een waardevol platform is dat lokale bedrijven in de provincie Groningen ondersteunt bij digitale vraagstukken. Deze unieke samenwerking tussen ondernemers en studenten van de Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort, blijkt een succesvolle formule te zijn.


Leestijd: 1 minuut

Praktijkgerichte aanpak

Sinds de lancering door Mona Keizer (toenmalig staatssecretaris van EZK), telde de WOO-Groningen bijna 2000 bezoekers tijdens evenementen en zijn er ruim 250 ondernemers direct betrokken geweest als opdrachtgever voor 1130 studenten van de kennisinstellingen. De stijgende trend in praktijkopdrachten toont aan dat ondernemers de waarde van online marketing en de samenwerking met getalenteerde studenten erkennen.

Ondersteuning van studenten door docenten én experts

In de Digital Society Hub op de Zernike Campus werken docenten en onderzoekers van de betrokken kennisinstellingen samen met studenten in projecten. Bovendien zijn ook online marketingexpertbedrijven betrokken bij WOO-Groningen, waardoor studenten en ondernemers kunnen profiteren van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Kosteloos deelnemen voor ondernemers

Met een stijgend aantal deelnemers aan kennissessies en onderwijstrajecten blijft WOO-Groningen zich inzetten om ondernemers te ondersteunen bij het verbeteren van hun online aanwezigheid. Ondernemers kunnen kosteloos deelnemen aan onderwijstrajecten via de website van WOO-Groningen en ontdekken hoe zij samen met studenten kunnen werken aan positieve online veranderingen voor hun bedrijven.

Wilt u ook gebruik maken van WOO-Groningen? De aanmeldpagina voor ondernemers vindt u hier.