Innovatie

Mr. Chadd haalt investering op om opgelopen leerachterstanden van scholieren weg te werken

De Groningse onderwijsassistent Mr. Chad, die scholieren en leerlingen helpt als ze vragen hebben bij schoolopdrachten, heeft een investeerder gevonden zodat er nog meer en sneller hulp kan worden geboden. De investeerder Boost-Up heeft een scaleup investering van 900.000 euro gedaan.


Leestijd: 1 minuut

Mr. Chadd haalt investering op om opgelopen leerachterstanden van scholieren weg te werken
Mr. Chadd haalt investering op om opgelopen leerachterstanden van scholieren weg te werken

“Met deze investering kunnen wij nog meer scholen ondersteunen en de ontstane kloof in kennis tussen groepen leerlingen weer verkleinen”, aldus Kim van der Esch, onderwijskundige en mede-eigenaar van Mr. Chadd.

Door de begeleiding en investering van Boost-Up heeft Mr. Chadd de middelen om te investeren in extra onderwijskundigen, die de scholen begeleiden in het proces om de prestaties van de leerlingen te verbeteren. Ook geven zij advies over het inrichten van afstandsonderwijs door scholen, want hoewel de scholen hun deuren weer hebben geopend, blijft onderwijs op afstand noodzakelijk.

Mr. Chadd ondersteunt sinds 2015 middelbare scholieren en mbo-studenten on demand via een eigen chatplatform, op hét moment dat zij een vraag hebben over hun schoolwerk of studie. De gescreende vakexperts die de uitleg geven zijn iedere dag van de week direct beschikbaar en kunnen zowel thuis als tijdens de les worden ingezet.

Door de begeleiding en investering van Boost-Up heeft Mr. Chadd de middelen om te investeren in extra onderwijskundigen, die de scholen begeleiden in het proces om de prestaties van de leerlingen te verbeteren. Ook geven zij advies over het inrichten van afstandsonderwijs door scholen, want hoewel de scholen hun deuren weer hebben geopend, blijft onderwijs op afstand noodzakelijk, aldus Mr. Chadd.