Innovatie

Drie Groningse jongeren gehuldigd als ScienceMaker

Drie leerlingen uit Groningen hebben de ScienceMakers Award 2021 ontvangen. Deze award hebben zij verdiend voor de buitengewone prestatie die zij hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De uitreiking van deze prijzen maakt onderdeel uit van de campagne ScienceMakersLAB, waarmee de prestaties en de verhalen van de jonge doeners en denkers getoond worden. De campagne loopt van maandag 8 tot en met vrijdag 19 november 2021.


Leestijd: 1 minuut

Drie Groningse jongeren gehuldigd als ScienceMaker
Drie Groningse jongeren gehuldigd als ScienceMaker

In Nederland – en in het buitenland – vinden gedurende het hele schooljaar diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. Op deze manier krijgen jongeren de kans hun talent voor wetenschap, technologie en de maakindustrie te ontdekken. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. 

Dit jaar wonnen de projecten van Sophie Bekkering (internationale ronde van de European Union Science Olympiad), Thomas van der Zwan (nationale eindronde van de International Junior Science Olympiad) en Marco Meijer (internationale ronde van de Informatica Olympiade). Astronaut en Techniekpactambassadeur André Kuipers benadrukt het belang van hun talent voor de toekomst: “Van deze jongeren en de bètatechnische projecten die zij doen, komen de oplossingen die hard nodig zijn voor een duurzame toekomst”. 

ScienceMakers is geïnitieerd vanuit het Techniekpact en Rijksoverheid. De organisatie is in handen van het jongeren- en technologienetwerk Jet-Net & TechNet, onderdeel van het Platform Talent voor Technologie.