Innovatie

Duurzame innovaties en lekkere Wadden-hapjes getest tijdens muziekfestival op Vlieland

Bezoekers van het muziekfestival Into The Great Wide Open op Vlieland kunnen komende week nieuwe producten testen, onder meer tijdens een culinaire wandeling. De organisatie Innofest gaat dan met steun van onder meer de stad en de provincie Groningen culinaire en innovaties van startups testen. Daaronder een duurzame herbruikbare beker, en hapjes als Zilte zeewiercrackers, Mosterdkaviaar of Zeewiertapenade.


Leestijd: 1 minuut

Duurzame innovaties en lekkere Wadden-hapjes getest tijdens muziekfestival op Vlieland
Duurzame innovaties en lekkere Wadden-hapjes getest tijdens muziekfestival op Vlieland

Bezoekers van het festival Into The Great Wide Open kunnen vanaf donderdag op Vlieland niet alleen terecht voor muziek en kunst, maar ook voor een bijzondere culinaire wandeling. In samenwerking met vier duurzame voedselondernemers uit het Waddengebied organiseert Innofest op zaterdag 3 en zondag 4 september De Wadden Smaakwandeling. Daarnaast testen vier startups hun innovaties op het festival.

De Wadden Smaakwandeling is onderdeel van het programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’ en heeft als doel om de komende jaren de gastronomie van het Waddengebied op de kaart te zetten.

Innovatieve prototypes

Naast De Wadden Smaakwandeling geeft Into The Great Wide Open een viertal duurzame ondernemers de kans om hun innovatieve prototypes in de praktijk te testen. Hiermee hopen de ondernemers waardevolle feedback op te halen om hun producten en diensten verder te ontwikkelen en de stap naar de markt te zetten. Innofest begeleidt deze praktijktests.

Het gaat om de volgende ondernemers:

E-motion chair – een kussen dat pijn herkent bij mensen met dementie

Tapp.online – 100% recyclebaar materiaal voor elektronica

SimCPR – een levensreddende reanimatie-armband

DA-RE Health Innovation een app die zorgmedewerkers ondersteunt en ontzorgt in hun dagelijkse werkzaamheden

De tests van Tapp.online, SimCPR en DA-RE Health Innovation worden mede mogelijk gemaakt door provincie Groningen en de stad Groningen.

Innofest

Innofest is een organisatie die nieuwe producten test van innovatieve ondernemers in een zo realistisch mogelijke omgeving. Innofest geeft startups de kans hun prototypes te testen: zowel op festivals en living labs als online. Zo helpt Innofest ondernemers om de stap naar de markt te zetten. www.innofest.co