Innovatie

Eerste hbo-master Duurzame en Gezonde voeding van start in Groningen

Vanaf februari 2024 is de Hanzehogeschool een unieke opleiding rijker. Dan gaat de nieuwe master Duurzame en Gezonde Voeding van start, een master die volgens de hogeschool uniek is in Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Tijdens de tweejarige master worden studenten opgeleid tot experts die de veranderende behoeftes rondom voedselsystemen en voeding kunnen vervullen. Belangrijk volgens de Hanzehogeschool, want voedsel speelt een belangrijke rol in actuele vraagstukken. Denk aan klimaatverandering, gezondheid, biodiversiteit, watervoorziening en stabiele voedselproductie.

Maarten Mols is opleidingsmanager van de nieuwe master. “Noord-Nederland geldt van oudsher als een belangrijke producent van grondstoffen. We hebben als het Noorden daarom de mogelijkheden om een voorloper te zijn binnen de eiwit- en voedseltransitie. De regio heeft mensen nodig die deze transitie kunnen versnellen en tot die versnellers worden onze studenten opgeleid. Grote voedselproducenten, ook in Noord-Nederland, staan te springen om dit soort mensen”.