Innovatie

€386.000 subsidie voor We The North voor talentontwikkeling Noord-Nederland

Met in totaal € 386.000 aan subsidies ondersteunt de stedelijke cultuurregio We the North in 2022 de talentontwikkeling op het gebied van podiumkunsten, popmuziek en beeldende kunst in Noord-Nederland. Voor podiumkunsten en popmuziek gaat het om een voortzetting van bestaande activiteiten. De subsidie voor Natuur en Cultuur is nieuw. Daarmee wil We the North talentvolle kunstenaars, curatoren, producenten en organisatoren de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen.


Leestijd: 1 minuut

€386.000 subsidie voor We The North voor talentontwikkeling Noord-Nederland
€386.000 subsidie voor We The North voor talentontwikkeling Noord-Nederland

We the North

We the North is in 2017 gestart als een gezamenlijk experimenteerprogramma van zeven noordelijke overheden: de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe en de gemeenten Assen, Emmen, Leeuwarden en Groningen. De ambitie van het programma is om een kwalitatief sterke noordelijke culturele infrastructuur op te bouwen die tot in de haarvaten van de regio doordringt, bijdraagt aan artistieke innovaties, een breed en divers publieksbereik kent en een bijdrage levert aan maatschappelijke uitdagingen. De provincie Groningen fungeert als penvoerder voor deze samenwerking.

Natuur en Cultuur

Het nieuwe initiatief Natuur en Cultuur bouwt voort op het succes van Into Nature, een tweejarige expositie die kunst en landschap met elkaar verbindt. Met de subsidie van  80.000 euro wil Into Nature uitgroeien tot een noordelijk platform met kunstenaars en organisatoren uit Noord-Nederland. Zij krijgen de mogelijkheid kennis uit te wisselen en ervaring op te doen. Voor de verdere ontwikkeling van het platform wordt onder andere samengewerkt met musea, kunstopleidingen, centra voor beeldende kunst en het noordelijk netwerk van beeldend kunstenaars de ‘Noordenaars’.