Innovatie

Fabriek voor waterstoftrucks van Hyzon en Holthausen komt in Winschoten

Winschoten krijgt een fabriek voor de productie van vrachtwagens die op groene waterstof gaan rijden. Holthausen Clean Technology en Hyzon Motors maakten dinsdag bekend dat ze zich gaan vestigen in het voormalige pand van Newexco.


Leestijd: 1 minuut

Fabriek voor waterstoftrucks van Hyzon en Holthausen komt in Winschoten
Fabriek voor waterstoftrucks van Hyzon en Holthausen komt in Winschoten

Holthausen Clean Technology en Hyzon Motors gaan in Winschoten dus waterstoftrucks bouwen. Holthausen werkt nu vanuit Hoogezand en is gespecialiseerd in waterstof. Het Amerikaanse bedrijf Hyzon bouwt vrachtauto’s.

Hyzon Motors Europe
Eerder was al bekend geworden dat beide bedrijven de krachten gaan bundelen. Er werd nog gezocht naar een nieuwe locatie, omdat de huidige fabriek van Holthausen in Hoogezand te klein is. Wethouder Erich Wünker is blij dat het nieuwe bedrijf zich vestigt Winschoten: “In Hoogezand had Holthausen niet voldoende ruimte en dus moesten ze uitwijken naar een grotere locatie. Wij konden die in Oldambt bieden, in het pand waar vroeger Newexco zat.” Die locatie was eerder al eens in beeld voor de bouw van een ziekenhuis. Voordeel is dat er ook genoeg ruimte is voor een testbaan. 

Huurcontract ondertekend
De eigenaren van Holthausen Clean Technology, Carl en Max Holthausen, hebben dinsdagavond het huurcontract ondertekend. Wethouder Wünker: “Het is de bedoeling dat er straks tweeduizend vrachtauto’s per jaar worden gemaakt in Winschoten. Daarvoor zijn ongeveer duizend medewerkers nodig. Een mooie impuls voor de werkgelegenheid in Oldambt!”