Innovatie

Fleur Gräper benoemd als voorzitter raad van toezicht Het Groninger Landschap

Fleur Gräper – van Koolwijk is benoemd als de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Het Groninger Landschap. Ze is daarmee de opvolger van Emme Groot, die de rol vanaf 2021 vervulde.


Leestijd: 1 minuut

“Groningen is waar ik me thuis voel. Het landschap en het cultureel erfgoed zijn daar een essentieel onderdeel van. Ik kijk er naar uit om daar mijn steentje aan te mogen bijdragen”, zegt Gräper – van Koolwijk over de benoeming.

Gräper – van Koolwijk was de afgelopen acht jaar gedeputeerde van de provincie Groningen. Ze had in die periode onder andere erfgoed en ruimtelijke ordening in haar portefeuille. Afgelopen april legde ze die functie neer. Eerder was ze algemeen secretaris bij de Sociaal Economische Raad Noord-Nederland.

De raad van toezicht ziet toe op de algemene gang van zaken binnen Het Groninger Landschap, op het door de directie gevoerde beleid en beheer en op het functioneren van de directie. De raad bestaat uit zeven leden die voor maximaal twee termijnen van vier jaar benoemd worden. De leden van de raad van toezicht ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

Het Groninger Landschap is verheugd dat Gräper – van Koolwijk zich wil verbinden aan Het Groninger Landschap in de rol van voorzitter van de raad van toezicht. “Fleur is een zeer ervaren bestuurder met een goede reputatie en een uitgebreid bestuurlijk netwerk, zowel binnen de provincie als daarbuiten”, zegt waarnemend voorzitter Bert Scholtens. “Bovenal heeft ze duidelijk hart voor de zaken waar Het Groninger Landschap voor staat.”