Innovatie

Freelance platform Jellow reikt ‘fatsoen award’ uit

Het digitale platform voor freelancers, Jellow, heeft vijf ‘Zoals het hoort’ Awards uitgereikt. Opdrachtgevers zoals T-mobile, Nationale Nederlanden en Gewoon Gers horen bij de eerste bedrijven die deze award in ontvangst mogen nemen. Met de uitreiking van deze award wil Jellow ‘aandacht vragen voor het ontbreken van fatsoen in de wereld van freelance recruitment’.


Leestijd: 1 minuut

Freelance platform Jellow reikt ‘fatsoen award’ uit
Freelance platform Jellow reikt ‘fatsoen award’ uit

‘Het feit dat opdrachtgevers niet het fatsoen hebben om netjes te reageren op sollicitaties van freelancers is ons al jaren een doorn in het oog’, zegt Lars Evers (co-founder van freelance platform Jellow). ‘Het is toch niet meer dan normaal, dat je reageert op freelancers die hun cv en motivatie sturen naar aanleiding van een hulpvraag die je zélf gesteld hebt?’.

Jellow wil dit probleem op een positieve manier aanpakken. En daarom is er voor gekozen om juist personen en bedrijven in het zonnetje te zetten die dit wel doen. In deze tijd van corona, waarin veel slecht nieuws gedeeld wordt, is het weleens goed om het positieve te benadrukken. ‘En dat is wat we met deze award willen doen’, volgens Evers. ‘Goed voorbeeld, doet hopelijk volgen’. We moeten aan de andere kant ook niet doen alsof het fatsoenlijk met elkaar omgaan een bijzondere vaardigheid is. Vandaar dat er gekozen is voor de naam “Zoals het hoort’ Award.’