Innovatie

GCC: winkels en horeca op 3 maart weer open

De Groningen City Club (GCC) pleit ervoor dat winkels, horecagelegenheden en kappers op 3 maart weer open gaan. Samen met een groep van bijna 100 Nederlandse ondernemersverenigingen en gemeenten heeft de GCC vrijdag een brandbrief gestuurd aan politiek Den Haag.


Leestijd: 1 minuut

Extra geld voor ondernemers die werden getroffen door lockdowns
Extra geld voor ondernemers die werden getroffen door lockdowns

De nood is hoog, zo stellen de partijen. “Meer dan zeven op de tien ondernemers van wie de winkel nu gesloten is, geven aan het niet langer te redden”, schrijven ze. “Wij kunnen dit lokale ondernemerschap niet missen.”

Volgens de initiatiefnemers kan die heropening op een veilige manier. “Tijdens de huidige lockdown bewijzen ondernemers zoals bakkers, slijters, drogisten en dierspeciaalzaken al dat zij veilig open kunnen zijn. Winkels zijn immers doorstroomlocaties en de anderhalve meter afstand is daarbij gewaarborgd”, stellen ze.

Click & collect is onvoldoende

Click & collect was al een voorzichtige stap richting openstelling, zeggen de partijen, maar dat is volstrekt onvoldoende. En dus, zo schrijven ze, moet op 3 maart de volgende stap gezet worden: dat ondernemers weer open kunnen.

Hier lees je de brief.