Innovatie

Gratis advies voor ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen

Ondernemers die gratis advies willen over het verduurzamen van hun bedrijf, kunnen vanmiddag terecht bij de Groningse Energieweek. Medewerkers van het duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim zijn daar aanwezig om te vertellen welke mogelijkheden er zijn verduurzaming vorm te geven.


Leestijd: 2 minuten

Gratis advies voor ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen
Gratis advies voor ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen

De Groningse Energieweek wordt georganiseerd door het Energieloket, een samenwerking tussen de gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power. Deze week richt zich voornamelijk op de inwoners van de stad en biedt hen gratis voorlichting over allerlei ontwikkelingen, producten en diensten op gebied van energie(besparing). Ook kan men gratis producten halen, zijn er eco-workshops en informatieve webinars, kan men testrijden in een elektrische auto en nog veel meer. Om ook ondernemers te kunnen informeren, zijn medewerkers van het duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim aanwezig. 

Gratis advies voor ondernemers
Op donderdagmiddag 25 juni tussen 13.00 – 16.00 uur kunnen ondernemers gratis advies inwinnen over het verduurzamen van hun bedrijf. Zij kunnen, uiteraard op gepaste afstand van elkaar, kennismaken met het brede aanbod van dit platform zoals energiescans, concrete projecten over laadpalen, zonnepanelen en meer, financieringstips en een breed netwerk. Het platform is opgericht door de gemeente Groningen, de provincie Groningen en de 4 bedrijvenverenigingen in de stad met het doel om ondernemers te helpen met het behalen van hun ambitie om te verduurzamen. Deze dienstverlening is gratis en onafhankelijk. Ondernemers die zeker willen zijn van een gesprek, kunnen zich alvast aanmelden via https://grunnegerpower.nl/energieweek/duurzaam-ondernemen/

MKBmatching
Ook kunnen ondernemers op deze middag kennismaken met MKBmatching. Dit platform is gericht op ondernemers met 10-250 personeelsleden die zich, zeker in deze tijd, afvragen hoe ze hun continuïteit kunnen waarborgen en hun duurzame ambities kunnen bereiken. Een ondernemer kan via een vragenlijst aangeven met welke vraagstukken hij rondloopt en of hij er iets mee wil doen of niet. Vervolgens kan er een match gemaakt worden met een ondernemer die met hetzelfde vraagstuk iets wil doen of er al ervaring mee heeft. Voor dit event is er speciaal een korte vragenlijst samengesteld die ter plekke ingevuld kan worden en waarmee de ondernemer verder kan. 

Veel meer te doen
Natuurlijk biedt de week nog veel meer en voor een breed publiek. Bezoekers kunnen zich via de website van Grunneger Power informeren over het programma. Het gehele programma is hier te lezen: https://grunnegerpower.nl/energieweek/

De locatie is Oude Boteringestraat 68 in de stad. I.v.m. de Corona-maatregelen is het noodzakelijk voor bezoekers om zich vooraf in te schrijven voor activiteiten. 

Meer informatie over Groningen Werkt Slim:
https://groningenwerktslim.com