Innovatie

Groningen investeert miljoenen in nieuwe schoolgebouwen – zoals in Haren

Groningen investeert de komende jaren miljoenen euro’s om de schoolgebouwen in de gemeente een stevige kwaliteitsimpuls te geven. Ook in Haren worden daarom verschillende scholen aangepakt, in het kader van het integraal huisvestingsplan. Volgens Carine Bloemhoff (PvdA), wethouder van onderwijs, is een goede huisvesting noodzakelijk voor het geven van goed onderwijs. “Dit zorgt voor een prettig leer- en werkklimaat voor onze leerlingen en leerkrachten. Zo ook op de Peter Petersen en Brinkschool in Haren”.


Leestijd: 1 minuut

Groningen investeert miljoenen in nieuwe schoolgebouwen – zoals in Haren
Groningen investeert miljoenen in nieuwe schoolgebouwen – zoals in Haren

De ontwikkelingen rondom de nieuwbouw van de Brinkschool met Stichting Kinderopvang Haren (met KDV en BSO) én de uitbreiding van de Peter Petersen school in Haren, lopen in elk geval volgens planning.

Voor de Peter Petersenschool ligt er nu een voorlopig ontwerp klaar. De verwachting is dat voor de Brinkschool in maart de architectenselectie wordt afgerond. De directe omgeving van de Rummerinkhof – waar de scholen zijn gevestigd – hebben eind vorig jaar informatie ontvangen over de voorgenomen plannen rondom herinrichting van het verkeer. Hun ideeën zullen binnenkort besproken worden in een digitale bijeenkomst.

De Peter Petersenschool is met name in de afgelopen jaren fors in leerlingenaantallen gegroeid. Van aanvankelijk een school van acht groepen is deze inmiddels uitgegroeid tot dertien groepen die niet meer in het huidige gebouw passen. De gemeente Groningen heeft daarom vorig jaar besloten dat de Peter Petersenschool mag uitbreiden.

Als alles volgens planning verloopt kan de bouw van de Peter Petersenschool in de tweede helft van 2021 beginnen. Tijdelijke huisvesting voor de kleuters is beoogd in het oude Zernike gebouw. In de zomer van 2022 staat op de planning dat de sloop van het oude Zernike gebouw kan starten.

De schoolkinderen van de Brinkschool die nu het Zernike gebouw gebruiken, zullen tijdens de sloop en nieuwbouw worden ondergebracht in het voormalige schoolgebouw van obs De Linde aan de Hertenlaan in Haren. Deze voormalige school doet dienst als tijdelijke huisvesting voor de schoolkinderen.