Innovatie

Groningen week lang in teken van duurzaamheid

Groningen staat van 6 tot en met 14 oktober in het teken van Duurzaamheid tijdens het festival Sustainable Moments. Op het programma staan onder andere het kledingevent Kleer’nZooi XXL in de Martinikerk en een uitgebreid paddodiner.


Leestijd: 1 minuut

Op het kledingevent kun je kleding ruilen, huren of (tweedehands, duurzaam of vintage) kopen. Ook zijn er allerlei workshops zoals Crop je top met Blousem en kun je tussen 14:00-14:30 en 16:00-16:30 genieten van Betere Bodeshows, ofwel modeshows met een betere boodschap. Om 17.00 uur wordt bovendien bekend gemaakt wie de Best Geklede Groninger is.

Ook een culinaire avond vol paddenstoelen maakt deel uit van het festival. Kee van de Keeterij komt met een uniek 9 gangen menu, waarin je kennis maakt met de diverse vormen, smaken en geuren van paddenstoel. Reserveer hier een tafeltje!

Verder staan onder meer een workshop wildplukken en de afsluiter Betonnetje Rond op het programma.

Het festival wordt georganiseerd door de stichting Groener Groningen, die bouwt aan een groene Groningse gemeenschap die een duurzaam leven leidt én uitdraagt. Ook de duurzame stadsgids is een initiatief uit de koker van de stichting.