Innovatie

Groningen wil Kardinge-gebied ontwikkelen tot "Vitaliteitscampus"

Het sportcentrum en het terrein rond Kardinge omvormen tot een Vitaliteitscampus, waarbij het gebied uitgroeit tot een omgeving waar plaats is voor onderwijs, zorg en gezondheid, wonen, werken en natuur. Dat is de kern van een gisteren gepresenteerde toekomstvisie voor sportcentrum en recreatiegebied Kardinge. De toekomstvisie staat in een ‘bidbook’, waaraan is meegewerkt door onder meer Alfa College en ondernemers uit de omgeving, waar de Groningse gemeenteraad later dit jaar een oordeel over zal moeten geven.


Leestijd: 1 minuut

Groningen wil Kardinge-gebied ontwikkelen tot "Vitaliteitscampus"
Groningen wil Kardinge-gebied ontwikkelen tot "Vitaliteitscampus"

Het bidbook, met daarin uitgangspunten voor een te ontgwikkelen toekomstvisie op het gebied, schetst de gewenste toekomst van sportcentrum en recreatiegebied Kardinge en laat de ambities zien die de gemeente heeft samen met haar partners.

Groningen kiest daarin voor een ontwikkeling van het gebied tot een vitaliteitscampus. Sport en recreatie blijven de basis, waarbij we Kardinge willen omvormen tot een omgeving waar plaats is voor onderwijs, zorg en gezondheid, wonen, werken en natuur.

Het Alfa-college en de Topsport Talent School hebben meegewerkt aan de samenstelling van het bidbook. Ook de ondernemers van vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO), Natuurmonumenten, Campus Groningen en de Adviescommissie voor de Sport zijn bij het project betrokken.

Het is de bedoeling dat de komende periode steeds meer organisaties aansluiten om de plannen rondom de vitaliteitscampagne verder uit te werken. De vitaliteitscampus kan via dit samenwerkingsverband uitgroeien tot een volwaardig onderdeel van de campusstructuur in Groningen.

‘Kardinge ideale plek om te sporten’

Wethouder Sport Inge Jongman: ”De vitaliteitscampus is de ideale plek in Groningen om te gaan sporten en bewegen. Een plek die nog meer uitnodigt om elkaar te ontmoeten. Het is ook de locatie voor jongeren uit de hele regio om zich te ontwikkelen tot de vitaliteitsprofessionals van de toekomst. Het college wil graag dat op deze campus kennis en innovatie rondom gezondheid en vitaliteit centraal staan. Een gezonde leefstijl voor en door iedereen is het centrale thema voor alle bedrijven en activiteiten die gaan plaatsvinden op de nieuwe vitaliteitscampus van Groningen.”