Innovatie

Gronings bedrijf Jake Food komt met ‘gezonde fastfood’

Soms heb je geen tijd om te koken, maar wil je wel graag iets gezonds eten. Dat is precies het marktsegment waar het Groningse bedrijf Jake Food zich op richt. Het bedrijf maakt lichte maaltijdvervangers met daarin alle voedingsstoffen die een mens nodig heeft, en komt nu met een, volgens haar, gezonde en voedzame tomatensoep.


Leestijd: 1 minuut

Gronings bedrijf Jake Food komt met ‘gezonde fastfood’
Gronings bedrijf Jake Food komt met ‘gezonde fastfood’

Jake Food streeft naar snel, makkelijk en bovenal voor complete voeding. Daarom komt het bedrijf – volgens eigen zeggen – als eerste ter wereld met een tomatensoep die 20 procent van alle dagelijkse voedingsstoffen en benodigde vitamines en mineralen bevat.

Aan de soep hoeft alleen 350 milliliter heet water toegevoegd te worden. Handig, want zo kan de soep bijna overal worden bereid en zet je in een paar minuten een warme, gezonde maaltijd op tafel. “Op deze manier maken we complete voeding bereikbaar voor iedereen en voor elk moment van de dag”, vertelt directeur Virgil Swagemakers.

Vegan, lactose- en sojavrij

De soep is lactose- en sojavrij en bestaat uit heerlijke stukjes tomaat en smakelijke kruiden als ui, knoflook, oregano en basilicum. Doordat de soep uitsluitend uit plantaardige producten bestaat, is het 100 procent vegan. Daarnaast zit in de maaltijdsoep van Jake – in tegenstelling tot normale soepen – minder zout. Met 400 kcal per 102 gram, stilt de soep je trek voor zo’n drie tot vier uur. De tomatensoep wordt geleverd in een handige verpakking, waardoor je het eenvoudig kunt meenemen.

Jake Food

Jake Food is gespecialiseerd in lichte maaltijdvervangers met daarin alle voedingsstoffen die een mens nodig heeft. Het Groningse bedrijf maakt sinds 2015 gezond eten mogelijk met maaltijdshakes en vitaminerepen die thuis geleverd worden. Net als de andere producten, is ook de Jake Tomatensoep eenvoudig te bestellen en wordt het wereldwijd gratis (thuis)bezorgd.