Innovatie

Groningse Hooghoudt zoekt vaders als smaakmaker

Hooghoudt in Groningen is op zoek naar vaders die een smaakmaker zijn. En niet zonder reden: niet alleen is het komende zondag Vaderdag, Hooghoudt heeft deze week ook de Aged 6 gelanceerd: een nieuwe jenever die bestaat uit een interessante mix van botanicals, waaronder handgeplukte jeneverbes uit Nederland. “Ook een echte smaakmaker dus”, volgens Hooghoudt.


Leestijd: 1 minuut

Groningse Hooghoudt zoekt vaders als smaakmaker
Groningse Hooghoudt zoekt vaders als smaakmaker

In het geval van de nieuwe Aged 6 heeft Hooghoudt gebruik gemaakt  van gedistilleerde frambozen, gefermenteerde druiven en cacao, maar daarnaast heeft deze nieuwe jenever ook een primeur: handgeplukte jeneverbessen van eigen bodem.

En dat is bijzonder: omdat jeneverbes in Nederland al jaren een beschermde bomensoort is,was het heel lang verboden om deze te gebruiken. Eigenlijk alle jeneverbessen voor Jenever en Gin komen dan ook uit het buitenland. Na jaren van voorbereiding, samen met het Jeneverbesgilde uit Drenthe, was de populatie afgelopen jaar voor het eerst groot genoeg om weer jeneverbes te plukken en distilleren. Bij de Aged 6 is het bijzondere distillaat voor het eerst ingezet. De 100% moutwijn heeft 6 jaar op Oloroso vaten gerijpt.

Geïnspireerd door de bijzondere smaakmakers uit de Aged 6, nodigt Hooghoudt – met het oog op Vaderdag – iedereen uit om een foto van hun vader in te sturen met daarbij de reden dat hij volgens jou een echte smaakmaker is. "Hooghoudt zorgt ervoor dat de ingezonden vaders een mooie plek krijgen op de digitale wall-of-fame op Hooghoudt.nl. De 3 vaders met het meest inspirerende verhaal winnen een prachtig Hooghoudt-cadeau", aldus de Groningse familiedistilleerderij. Meedoen kan eenvoudig door een e-mail te sturennaar marketing@hooghoudt.nl.