Innovatie

Groningse Klippa behaalt internationale certificering informatiebeveiliging

Het Groningse documentverwerkingsbedrijf Klippa heeft de ISO 27001-certificering behaald. Deze internationaal erkende norm biedt klanten zekerheid dat Klippa belang hecht aan privacy en zorgvuldig met persoonlijke gegevens omgaat. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Vorig jaar ontving het softwarebedrijf al haar eerste ISO-certificering, de ISO 9001, die waarborgt dat producten en diensten voldoen aan de behoeften van klanten aan de hand van een effectief kwaliteitsmanagementsysteem.

Klippa is in 2015 opgericht in Groningen en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie. Het bedrijf richt zich op het digitaliseren en automatiseren van document workflows met behulp van moderne technologieën, zoals Machine Learning en AI. Het softwarebedrijf bedient meer dan duizend klanten in binnen- en buitenland, waaronder merken als Nivea, Krombacher, Banijay Benelux en Pleo.

ISO 27001-certificering

De ISO 27001-certificering helpt onder andere bij het identificeren en oplossen van kwetsbaarheden, het verbeteren van de cybersecurity en het voortdurend laten beoordelen van risico’s door een onafhankelijke derde partij. Daarnaast toont het certificaat aan dat Klippa belangrijke regelgeving naleeft, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), NIS2-richtlijn en de Amerikaanse HIPAA-regels. Medewerkers van Klippa mogen bijvoorbeeld geen werkgerelateerde documenten op externe apparaten of openbare clouds opslaan.

“Bij Klippa hebben we databeveiliging altijd heel serieus genomen. Daarom hadden we al een intern beveiligings- & nalevingsframework. In de afgelopen negen maanden hebben we ons Information Security Management System verbeterd om te voldoen aan de eisen van ISO 27001. Deze externe certificering bewijst de volwassenheid van onze organisatie en ik ben er persoonlijk erg trots op”, aldus Bart-Jan Maatman, Chief Financial Officer van Klippa.