Innovatie

Groningse Klippa in top 10 snelstgroeiende techbedrijven van Nederland

Het Groningse techbedrijf Klippa is op de zevende plek geëindigd in de Deloitte Technology Fast 50. Deze jaarlijkse award is in het leven geroepen om de vijftig snelstgroeiende techbedrijven van Nederland te belonen voor hun groeiprestaties. Met een omzetgroei van 3.493 procent over de afgelopen 4 jaar staat het Groningse softwarebedrijf voor het eerst in de top 10.


Leestijd: 1 minuut

“Digitalisering is door COVID in een stroomversnelling gekomen”, aldus Yeelen Knegtering, CEO van Klippa. “Wij digitaliseren en automatiseren documentstromen. Nu steeds meer mensen thuiswerken en bedrijven nadenken over hun ecologische voetafdruk, merken we dat de vraag vanuit de markt toeneemt. We zijn trots dat we deze vraag goed hebben kunnen beantwoorden en veel nieuwe klanten mochten verwelkomen.”

De Technology Fast 50

De Deloitte Technology Fast 50 werd dit jaar voor de 22e keer georganiseerd. Winnaar Bitvavo behaalde een omzetgroei van 23.565 procent en mag zich het snelstgroeiende techbedrijf van Nederland noemen. Op de tweede plek eindigde de alles-in-één werk-app Maqqie (19.311 procent groei), en de derde plek was dit jaar voor softwarebedrijf Lets Get Digital was (6.909 procent groei).

Over Klippa

Klippa werd in 2015 opgericht in Groningen en heeft inmiddels meer dan 70 professionals in dienst, in Groningen, Amsterdam en Brasov. De scale-up heeft als doel om omslachtige documentstromen te digitaliseren en automatiseren aan de hand van moderne technologieën, zoals machine learning en OCR. Het techbedrijf bedient meer dan duizend klanten in het binnen- en buitenland met diverse productlijnen. Denk aan software voor het verbeteren van administratieve processen, het scannen van bonnen en facturen, declaratieverwerking, identiteit-validatie en data-extractie.