Innovatie

Groningse Klippa in top 20 meest succesvolle softwarebedrijven van de Benelux

Het Groningse softwarebedrijf Klippa is op de 13e plek geëindigd in de Main Software 50 Benelux. Deze jaarlijkse award is in het leven geroepen om de vijftig meest succesvolle softwarebedrijven van de Benelux onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. De Main Software 50 heeft niet eerder zo’n sterke omzetgroei laten zien als in het afgelopen jaar.


Leestijd: 1 minuut

Groningse Klippa in top 20 meest succesvolle softwarebedrijven van de Benelux
Groningse Klippa in top 20 meest succesvolle softwarebedrijven van de Benelux

“De laatste jaren zien steeds meer bedrijven de noodzaak in van digitalisering”, zegt Yeelen Knegtering, CEO van Klippa. “Wij helpen bedrijven administratief werk te automatiseren met gespecialiseerde software. Hierdoor kunnen medewerkers zich bezighouden met taken die meer waarde en voldoening geven. In een tijd waarin werknemers steeds meer werkdruk ervaren, kan dat een stukje verlichting bieden. We zijn trots dat we dit voor steeds meer bedrijven mogen doen.”

De Main Software 50

De Main Software 50 werd dit jaar voor de 11e keer georganiseerd. Deelnemers moeten aan diverse criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een plaats in de ranking van de 50 best-presterende softwarebedrijven van de Benelux. De bedrijven worden beoordeeld op omzet, omzetgroei, winst, terugkerende omzet, omzet via cloud, omzet buiten de thuismarkt en omzet via partnerkanalen.

UgenTec, een Belgische onderneming die zich specialiseert in workflow-oplossingen voor laboratoria, behaalde de eerste prijs en mag zich een jaar lang het succesvolste softwarebedrijf van de Benelux noemen.

Over Klippa

Klippa werd in 2015 opgericht in Groningen en heeft inmiddels meer dan 70 professionals in dienst in Groningen, Amsterdam en Brasov. De scale-up heeft als doel om omslachtige documentstromen te digitaliseren en automatiseren aan de hand van moderne technologieën, zoals machine learning en OCR. Het techbedrijf bedient meer dan duizend klanten in het binnen- en buitenland met diverse productlijnen. Denk aan software voor het verbeteren van administratieve processen, het scannen van bonnen en facturen, declaratieverwerking, identiteit-validatie en data-extractie.