Innovatie

Groningse studenten beginnen touringcarverhuur

De provincie Groningen is een touringcarverhuurbedrijf rijker. Drie maanden geleden zijn Mike Witte en Jakob Huitsing officieel gestart met hun touringcarbedrijf Busgo. Het bedrijf is gevestigd in Zuidbroek en ze richten zich de komende jaren vooral op busreizen in de provincie.


Leestijd: 1 minuut

Groningse studenten beginnen touringcarverhuur
Groningse studenten beginnen touringcarverhuur

Het idee ontstond in 2020, toen beide mannen nog studeerden. Ze wilden reizen met de bus makkelijk én leuk maken voor reizigers. Inmiddels is Witte afgestudeerd, Huitsing moet nog een paar maanden studeren. 

Met Busgo richten Witte en Huitsing zich op verschillende doelgroepen. Voor zakelijke klanten rijden ze bijvoorbeeld naar beursevenementen, en voor mensen van middelbare leeftijd organiseren ze dagtochten, inclusief een hapje en een drankje. “Het weekend is dan voor evenementen en feestjes,” zegt Witte. “Dus daarmee zullen we waarschijnlijk vooral jongere mensen aantrekken.” 

De mannen hebben één touringcar. Dat is een gloednieuwe bus, die ze zelf hebben omgebouwd tot tripbus, met onder andere tafeltjes erin. Daarnaast komt er al een tweede bus aan, die ze hebben overgenomen van een voormalig touringcarbedrijf. “Dat is een wat oudere bus, dus die kunnen we dan bijvoorbeeld in het weekend inzetten voor feestjes en evenementen.”