Innovatie

Groningse uitgever Noordhoff brengt als eerste uitgever ter wereld boek uit op hippe ‘NFT Platform’

Uitgeverij Noordhoff in Groningen brengt als eerste uitgever ter wereld een boek uit op het ‘NFT Platform’. NFT's (Non-Fungible Tokens) zijn unieke digitale certificaten op een blockchain. Deze wisselen op platformen als OpenSea en Rarible voor hoge bedragen van eigenaar tussen artiesten, verzamelaars, investeerders en speculanten.


Leestijd: 1 minuut

Groningse uitgever Noordhoff brengt als eerste uitgever ter wereld boek uit op hippe ‘NFT Platform’
Groningse uitgever Noordhoff brengt als eerste uitgever ter wereld boek uit op hippe ‘NFT Platform’

NFT's hebben in 2021 wereldwijd bekendheid vergaard vanwege de hoge bedragen die hiervoor betaald zijn: Twitter-oprichter Jack Dorsey veilde zijn eerste tweet voor USD 2.9 miljoen, maar de klapper kwam toen een kunstwerk van Beeple voor ruim USD 69 miljoen werd geveild bij veilinghuis Christie's in maart 2021.

En nu wil Noordhof, met vestigingen in Groningen en Utrecht, er ook ervaring mee opdoen.

Als eerste educatieve uitgever ter wereld bracht Noordhoff gisteren (22/2/22) een boek uit op een NFT-platform. Bouwen aan digitaal vertrouwen van de auteurs Maarten de Borst en Marijn Romme verscheen als regulier boek, maar daarnaast ook als Limited Edition en Artist Edition.

De Limited Edition komt uit in een oplage van 22 exemplaren. De Artist Edition heeft een unieke cover, ontworpen door kunstenaar Klaas Lageweg, met hierin 22 subtiele verwijzingen naar Bitcoin, cryptocurrencies en blockchain technologie. Beide uitgaven zijn voorzien van een NFT en verkrijgbaar op het populaire NFT-platform OpenSea.

Geïnteresseerden in een bijzondere uitgave van Bouwen en digitaal vertrouwen kunnen vanaf vandaag proberen er een te bemachtigen op OpenSea. Van de Limited Edition van Bouwen aan digitaal vertrouwen verschijnen 22 exemplaren, verwijzend naar de lanceerdatum: 22/2/22. De koper ontvangt het fysieke boek met een speciale cover, een gepersonaliseerde boodschap aan de binnenzijde van het boek en een eigendomscertificaat op de blockchain.

Bosatlas

Noordhoff, bij het grote publiek veelal bekend vanwege de Bosatlas, is "dé kennispartner voor leergierig Nederland". Naast schoolboeken biedt Noordhoff ook titels voor Professionals, de Noordhoff Businessreeks. Daarmee wil de uitgever nieuwsgierige professionals stimuleren om de wereld achter hun werk te blijven ontdekken, juist ook buiten een studieomgeving. Bij Noordhoff werken zo'n 300 professionals. Noordhoff is gevestigd in Groningen en Utrecht. noordhoff.nl

Meer informatie:  https://www.noordhoff.nl/professional/noordhoff-business/bouwenaandigitaalvertrouwen